Apple cseréli a brit típusú hibás hálózati adaptereket

Apple Hírek   |   2019.04.29 - 10:15   |   Írta: H.A   |   1359

Hivatalos Apple csereprogram indult, Szingapúr, Hongkong és az Egyesült Királyságban használt hálózati adapterekre.

 

Az Apple megállapította, hogy igen ritka esetekben a következő országokban értékesített Apple hálózati csatlakozóadapterek megtörhetnek, és ezáltal érintésre áramütést okozhatnak: Egyesült Királyság, Szingapúr, Hongkong.

A hálózati csatlakozóadapterek 2003-tól 2010-ig voltak a Mac számítógépek és bizonyos iOS-készülékek tartozékai, illetve az Apple világutazó adapterkészlet részét képezték.

A vásárlók biztonsága az egyik legfontosabb szempont az Apple számára, ezért a cég úgy döntött, hogy az érintett hálózati csatlakozóadaptereket ingyenesen kicserélik egy új, újratervezett adapterre. Azt javasolják vásárlóiknak, hogy az alábbiak szerint minél előbb cseréltessék ki a hibás alkatrészt egy újra.

A hálózati csatlakozóadapter beazonosítása

Vesd össze az általad használt adaptert az alábbi képeken látható adapterekkel. Az érintett hálózati csatlakozóadapterek fehérek, és a belső felületükön, ott, ahol az Apple hálózati adapterhez csatlakoznak, semmiféle felirat nem található. Az újratervezett adapterek kívülről fehérek, a belső, a hálózati adapterhez csatlakozó részük pedig szürke, felületén egy három betűből álló regionális kóddal (például GBR).

Balról az érintett, jobbról az újratervezett adapter.

Fontos kiemelni, hogy az ilyen csatlakozójú USB hálózati adaptereket nem érinti ez a probléma.

Így zajlik a csere

Az adaptert vagy adaptereket a legközelebbi hivatalos Apple-szervizzel cseréltetheted ki. A csere előtt ellenőrizniük kell Mac, iPad, iPhone vagy iPod készüléked sorozatszámát, ezért arra kérnek, hogy előzetesen jegyezd fel a sorozatszámot. Nagyon könnyen megtalálható a készülék sorozatszáma.

Azok a felhasználók is a fenti módszerek egyike szerint cseréltethetik ki az érintett alkatrészt, akik világutazó adapterkészletet vásároltak.

További információk

A program nincs hatással a törvényes és garanciális jogokra.

Ha úgy gondolod, hogy korábban olyan cseréért fizettél, amelynek oka ez a hiba volt, érdeklődj az Apple-nél a visszatérítéssel kapcsolatban.

A kontinentális Európa, Ausztrália, Új-Zéland, Korea, Argentína és Brazília esetén értékesített villásdugók kapcsán érvényes lehet a kifejezetten azok számára elérhető csereprogram.

További információk az Apple hálózati adapterek, kábelek és csatlakozódugók és az Apple-termékek együttes használatáról.

(2019. 04. 25-i információk)

Forrás: AppleRider.com / Szifon.com

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése