iPhone-t vettél? Csökkentjük a fizetésed!

Apple Hírek   |   2018.12.12 - 15:10   |   Írta: SzavaRicsi   |   9302
12. dec iPhone-t vettél? Csökkentjük a fizetésed!

Drasztikus lépéssel áll a Huawei mellé az egyik beszállítója.

Ha az iPhone-ok új ára már nem számít önmagában elég büntetésnek, akkor a Menpad sencseni gyártócég megoldja, hogy igazán fájjon az alkalmazottainak egy új almás mobil vásárlása.

A kijelzőkkel és érintőpanelekkel foglalkozó gyártócég, amely nem mellesleg a Huawei egyik beszállítója, nemrég döntött úgy, hogy valódi pénzbirsággal bünteti azokat a dolgozóit, akik iPhone-t vásárolnak. A tervek szerint az újonnan vásárolt mobil teljes árának megfelelő összeggel büntetik majd az alkalmazottakat, amelyet vélhetően a fizetésükből vonnak majd le.

A döntésre a Huawei és az Egyesült Államok, illetve Kína és az Egyesült Államok helyzete lehetett hatással. Előbbi kínai gyártócég közel egy héttel korábban küldött szét egy levelet a beszállítói között, amelyben az USA azon lépéseit kritizálták, mely szerint mellőzik majd a Huawei gyártotta eszközök használatát, illetve erre sarkallják a szövetséges országokat is.

A Menpad az iPhone-os büntetés mellett 15 százalékos visszatérítéssel segíti az új Huawei és ZTE mobiltelefonok megvásárlását.

Valószínűleg arra számítanak, hogy egyre több kínai cégnél kezdik majd erősebben sarkallni arra az embereket, hogy mindenképp hazai gyártmányú eszközöket vásároljanak. Mindemellett az Apple számára egyébként sem túl rózsás a helyzet a fontos kínai piacon, hiszen a Qualcommal folytatott vitájuk végkifejlettjeként megtilthatják az országban az iPhone-ok többségének forgalmazását.

Forrás: AndroidAuthority/AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése