Így válhat a hasznodra a Siri Shortcuts

Apple Hírek   |   2018.10.19 - 14:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   2443
19. okt Így válhat a hasznodra a Siri Shortcuts

A legnépszerűbb alkalmazások már kezdik kibontakoztatni a Shortcuts-ban rejlő lehetőségeket. Lássuk, hogy mikre képesek a "Rövidítések".

A legnépszerűbb alkalmazások fejlesztői belekezdtek a Siri Shortcuts integrálásába, hogy a kedvenc alkalmazásaink kezelése még könnyebbé váljon. Mostantól elég lehet akár egyetlen koppintás, hogy számos feladatot végezzünk el egyszerre, illetve Siri is egyre többre képes a mobilunkban. Az iOS 12-vel érkezett Shortcuts azért dolgozik, hogy a felhasználó gyorsabban végezhessen el dolgokat, növelve a produktivitást, segítve az egészségben maradást és a többi. Most megmutatunk néhány népszerű alkalmazást, amelyek már alkalmazzák a Siri Shortcuts-t.

Napindítók

A reggeli rutinod most még hatékonyabbá válik a Shortcuts-nak köszönhetően. A The Weather Channel, CARROT és a Dark Sky meteorológiai alkalmazásoktól például villámgyorsan megtudhatjuk az aktuális előrejelzéseket és adatokat, olyan kérdésekkel, mint „radar”, „rain report” vagy „UV index”. A Citymapper útvonaltervező alkalmazásba is beengedték Sirit. Az asszisztens mostantól egy szavunkra mutatja a közlekedési eszközöket, a járatokat valós időben, illetve halmoz el bármilyen információval a közlekedésről. Emellett a hasonló Transit alkalmazás kezelése is sokkal egyszerűbbé vált a Siri Shortcuts-nak hála.

Produktivitás

A Siri Shortcuts segít, hogy a felhasználók egyszerűbben végezhessék el a napi teendőiket. Csupán egy koppintás a zárolt képernyőn, vagy egy kérés Siritől, és máris megjelenik az Evernote, amibe szintén integrálták a Shortcuts-ot, hogy egy szempillantás alatt hozhassunk létre szöveges, képes vagy hangalapú jegyzetet. A Day One applikációban mostantól szintén villámgyorsan vehetünk fel naplóbejegyzéseket, a Fantastical-ben pedig tervezhetünk, vagy megnézhetjük a hátralevő napi teendőinket a naptárunkban. Munkában vagy otthon a felhasználók a Shortcuts-szal egyszerűbben rendezhetik a projektjeiket virtuális táblák és kártyák segítségével a Trello, Omnifocus 3 és Things alkalmazásokban.

Egészség

A kalóriák és folyadékbevitel számon tartársa sosem volt egyszerűbb, mint most a Shortcuts és az olyan alkalmazások párosával, mint a Lose It!, Yazio vagy Waterminder. Arra is használhatjuk Sirit, hogy nyomon kövessük a szokásainkat a Streaks alkalmazással, vagy ha ellazulásra vágyunk, akkor bármikor belekezdhetünk egy meditációba a 10% Happier vagy Headspace alkalmazásokkal.

A felhasználók mobilozási szokásai alapján Siri egyszerű, de hasznos rövidítéseket ajánl majd fel a zárolt képernyőn vagy a keresésben. Az alkalmazásokban a „Hozzáadás Sirihez” gomb jelzi majd a Shortcuts-okat, de a Beállítások Siri és Keresés menüjéből kiolvasható az összes rövidítés, amelyet az alkalmazások kínálnak. Sőt, saját kifejezéseket is hozzáadhatunk a műveletekhez, így személyre szabhatjuk, hogy milyen mondatra hogyan reagáljon a mobilunk.

Forrás: AppleRider/Apple

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése