A watchOS 5 és a tvOS 12 is megérkezett!

Apple Hírek   |   2018.09.17 - 20:20   |   Írta: SzavaRicsi   |   2867
17. szept A watchOS 5 és a tvOS 12 is megérkezett!

Az iOS 12 berobbanásával együtt az Apple megnyitotta a watchOS 5 és a tvOS 12 szervereit is, így egy időben frissíthetjük a telefonunk, okosórán és Apple TV-nk.

WatchOS 5

Az almás okosórák legújabb szoftverével számos várt újítás érkezik, amelyekkel többre képes a Watch, mint valaha. Bemutatkozik az Activity Competitions, amellyel azon versenghetünk az ismerőseinkkel, ki volt aktívabb, ki élt sportosabb életet az indítás utáni egy hétben.

A frissítés után sokak számára felüdülés lehet, hogy az almás okosóra magától felismeri, hogy milyen sportot végezhetsz éppen, így felajánlva a lehetőséget, hogy azonnal a megfelelő beállításra hozd az órád. Ha végeztél, az órád figyelmeztet majd, hogy állítsd le a mérést. Emellett új tevékenységeket és sportokat is megtanult kezelni a Watch, így jógázás és túrázás közben is mérhetjük a teljesítményünk.

Emellett a futók azok, akik igazán örülhetnek, hiszen az ő csuklójukra számos újítással készült az Apple. Az óra pontosabb méréseket végez a futás közben, amelyeket élőben is ellenőrizhetünk, és képes szólni, ha valamelyest alábbhagy a tempó a megszokotttól.

Bemutatkozik egy Walkie-Talkie app is, aminek igazából semmi köze a sportoláshoz, de vicces játék lehet két Apple Watch felhasználó között. Wifin és mobilhálózaton keresztül is használható a beszélgető alkalmazás, amellyel kémfilmes módszerekkel, a csuklónkhoz beszélve érhetünk el bárkit.

Bemutatkozik a Podcastok alkalmazás is a Watch-ra, illetve Siri is kupálódik egy keveset, hogy ügyesebben szolgálhasson minket az óránkról is. Mindemellett persze még rengeteg apróságot csempészett az órák új rendszerébe az Apple, amelyekre érdemes minél előbb ráugraniuk az Apple Watch felszanálóknak.

tvOS 12

A nagyképernyős szórakozáson is javított valamennyit az Apple. Az Apple TV-ken valamivel kevesebbet frissítettek, mint az órákon és az okostelefonokon, de a siker ettől függetlenül ugyanúgy adott lehet.

Bevezetik ugyanis a Dolby Atmos-t támogató filmeket, amelyek új szintre emelik a 3D hangzást. A technológiával egyébként ha máshol nem, a mozikban találkozhattunk már, de egy-két Netflix-es tartalom is támogatja az Atmos-t. Az Apple viszont nem ígér mást, mint hogy a legnagyobb Dolby Atmos filmkínálattal rendelkezik majd az összes szolgáltató közül. Ha már van olyan filmünk, ami utólag kap Dolby Atmos támogatást, az ingyen jelenik majd meg az iTunes könyvtárunkban. Ezzel az Apple TV az első és egyetlen szolgáltatás, amely egyben a Dolby Visiont és a Dolby Atmos-t is hivatalosan támogatja.

Új képernyőkímélők is érkeztek, egyenesen a Nemzetközi Űrállomásról. Az asztronauták által készített felvételek ráadásul interaktív funkciókkal érkeznek, hiszen lekérdezhetjük majd az adott kép helymeghatározási adatait, és néhány egyéb érdekességet.

A bejelentkezési rendszeren is finomítanak, hogy az Apple TV automatikusan felismerje amikor otthon használjuk, így magától intézze a hitelesítést.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése