Megjelent a Schoolwork – szintet lép az iPades oktatás

Apple Hírek   |   2018.07.01 - 15:15   |   Írta: SzavaRicsi   |   1907
01. júl Megjelent a Schoolwork – szintet lép az iPades oktatás

A tanárok feladatokat oszthatnak, nyomon követhetik a fejlődéseket és rengeteg hasznos tevékenységet végezhetnek az iPadjükkel.

A világon tanárok milliói választották az iPadet a személyre szabott oktatás eszközeként. Az Apple most megjelent Shoolwork alkalmazásával pedig a tantermek még hasznosabb kellékévé vált az almás tablet.

A Shoolwork segítségével a tanárok még többet hozhatnak ki korunk okoseszközeinek technológiájából az oktatásban. Egy érintéssel szinte bármilyen jellegű tartalmat szétoszthatnak a diákok eszközeire, így a feladatok vagy bejelentések teljesen új módon jutnak el az iskolapadokba. Értelem szerűen oda-vissza kommunikációról van szó, így egy megoldott feladatsort a diákok szintén egyszerűen irányíthatnak vissza a tanár képernyőére. Azt talán említeni sem kell, hogy a kiértékelés szintén pofonegyszerű feladat az iPadek érintőképernyőjén.

Az információk közlése sem lehetne egyszerűbb az iPadekkel, ráadásul a Shoolwork a harmadik féltől származó oktatási alkalmazásokkal is kompatibilis, így a felhasználók sokkal nagyobb mozgásteret kapnak, mintha csak az Apple által elképzelt és megalkotott megoldásokat lenne lehetőségük alkalmazni.

Egy akár harminc fős osztályban a személyre szabott oktatás nehezen kivitelezhető a tanárok számára, de az Apple-nél erre is gondoltak. A Schoolwork segít kiértékelni a diákok fejlődését, így a tanárok pofonegyszerűen ellenőrizhetik a hetek, hónapok múlásával bekövetkező változásokat. Ahogyan azt a cupertinói cégnél megszokhattuk, a személyes adatokat különös diszkrécióval kezelik, így ezesetben teljesen az iskolákra és a tanárokra bízzák azt, hogy milyen információkat osztanak meg a diákok teljesítményeiről.

A Schoolwork nem önmagában, hanem a Classroom alkalmazással együtt segíti az oktatók munkáját, amely már nem csak iPaden, hanem Mac számítógépeken is elérhető. A Clasroommal szintén oszthatók ki feladatok, dokumentumok, de a tanároknak lehetőségük van betekintést nyerni abba is, hogy mivel foglalkozik éppen a tanórán ülő diák, hogy segíthessék az odafigyelést a bizonyos feladatokra.

Az oktatásban segédkezet nyújtó Apple a Shoolwork és a Classroom alkalmazással a tanárok feladatát segíti, miközben egyszerűbbé és érdekesebbé teszi a tanulást a diákok számára. Emellett az Apple diákkedvezményekkel is szolgál, hogy az alkalmazások használatához elengedhetetlen eszközökért ne kelljen a teljes árat kicsengetnie a tanulóknak.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése