Megérkezett a második iOS 11.4 béta

Apple Hírek   |   2018.04.16 - 22:05   |   Írta: Máté Gergő   |   2936
16. ápr Megérkezett a második iOS 11.4 béta

Az Apple a mai napon közzétette az iOS 11.4 bétát, két héttel az első béta verzió érkezése után.

Elsőként a fejlesztők számára tették közzé az iOS 11.4 béta verziót, de nem sokkal később a publikus béta is elérhetővé vált. Mindössze három hét telt el azóta, hogy jelentős új funkciókkal megérkezett az iOS 11.3. A regisztrált fejlesztők az Apple Developer Center-ből tölthetik le a legújabb béta verziós operációs rendszert. Az iOS 11.4 az új ClassKit framework-kel érkezik, amely az oktatásban mutat újításokat (melyeket korábban az Apple március 27-ei eseményén mutattak be).

A felhasználók az iOS 11.4-ben olyan funkciókat ismerhetnek meg, amelyek a 11.3 bétába bekerültek, de később törölték őket a végleges kiadásból: például az Üzenetek támogatását iCloud-on keresztül, ami valójában az iMessage-ek iCloud-on történő szinkronizálását jelenti a más készülékeinkkel. Emellett az AirPlay 2 funkciók támogatását is tartalmazza beleértve az Apple TV támogatását, amely visszakerült a Home app-ba. Az AirPlay 2-vel ugyanaz az audio tartalom osztható meg több szobában. A HomePod sztereó támogatására is van esély, de ez jelenleg nem elérhető, mivel megköveteli a 11.4-es HomePod szoftvert (ami jelen pillanatban nem elérhető a fejlesztők számára).

Az előző verzió, az iOS 11.3 újításai között szerepelt a Battery Health funkció, amely az iPhone készülékek akkumulátorának megfigyelésére szolgál, az iMessage Business Chart bevezetése, amely lehetővé teszi, hogy cégeknek írhassunk az Üzenetek applikáción keresztül, valamint az ARKit 1.5 megjelenését, amely a kiterjesztett valóság funkciót fejlesztette, új Animoji applikációt az iPhone X-hez és a Health Records megjelenését, amely a résztvevő egészségügyi szolgáltatóktól átadott információkat tartalmazza.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése