06. ápr Most már biztos, hogy jön a moduláris Mac Pro

Most már biztos, hogy jön a moduláris Mac Pro

Apple Hírek   |   2018.04.06 - 23:31   |   Írta: N Marcell   |   4614

2019-re ígérték, mi alig bírjuk kivárni.

Végre megérkezett a hivatalos megerősítés is: az Apple egy kampuszra ellátogató újságírónak árulta el, mik is a tervi a professzionális felhasználóknak szánt Mackel kapcsolatban. 

 

 

Mivel a termék jelen pillanatban is fejlesztés alatt áll, így 2019 előtt szinte teljesen biztos, hogy nem fog megérkezni.

“Szeretnénk tisztán és érthetően közölni a professzionális felhasználóbázisunk felé, hogy az új Mac Pro a 2019-es év egyik terméke lesz. Senki se várja, hogy még idén megérkezzen.”

Valószínűleg azért próbálják ennyire sulykolni a későbbi megjelenés tényét, hogy az iMac Pro megvásárlásán gondolkozók ne döntsenek úgy, hogy inkább kivárják a következő combos Macet. 

A cégóriás komoly változásokat ígért a Pro termékvonalon belül - egy külön “Pro Workflow Team”-et állítottak össze, akiknek feladata csak és kizárólag az ilyen termékek tökéletesítése. Ezen felül díjnyertes művészeket is felkerestek annak érdekében, hogy beleláthassanak egy tényleges profi kreatív munkafolyamataiba, és azok mintájára finomhangolhassák a termékek működését. Az “alany” feldob egy komplex problémát, az Apple pedig megtalálja azokat a gócpontokat, amik teljesítése frusztrációt okozhat, végül a tapasztalatok fényében módosítja a terméket/szoftvert. 

“A Macek és különálló programok fejlesztésétől eljutottunk oda, hogy konkrét munkafolyamatokat tervezünk és építünk fel, a buktatók megtalálásának és kíszűrésének okán.”

A Pro Workflow Team a folyamatos szebbítgetés-jobbítgatás mellett az új Macek elkészítésében is jelentős szerepet játszik. A munkájuk és tapasztalataik befolyásolják az Apple döntéshozatalát, mivel így a cég sokkal mélyebben belelát a professzionális felhasználók igényeibe. Ez a tudás hatalmas segítséget jelent a jelenlegi Mac Pro tökéletesítésében is - állítja Tom Bogar, a Mac-részleg marketingigazgatója. 

 

 

Az új Macről ezeken felül semmit sem árultak el: a gép végleges formáját és a hardvert egyelőre homály fedi, csak annyit tudunk, hogy az Apple modulokra bontható koncepcióban gondolkozik. Ezen felül csak annyit közöltek a rajongókkal, hogy egy vadonatúj, “Pro kijelző” is tervben van, ami a számítógép tökéletes kiegészítője lehet.

Az informált újságíró szerint nagyon valószínűtlen, hogy bármit is hallani fogunk az új Mac Próról a júniusban megrendezésre kerülő WWDC-n, sőt, szerinte egészen jövő évig várnunk kell a hírekre. A teljes, részletekig menő cikket a TechCrunch oldalán tudjátok elolvasni.  

Ti terveztek újítani egy moduláris Mac Prót? 

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése