Egészségügy és oktatás – íme, az Apple új beszállítói programja

Apple Hírek   |   2018.03.11 - 16:41   |   Írta: B Ádam   |   2125
11. márc Egészségügy és oktatás – íme, az Apple új beszállítói programja

Új programok az oktatás és az egészségügyi tudatosság előremozdítására.

Immár hagyományosnak tekinthető az Apple minden évben megérkező beszállítói programja, amelyet tizenkettedik alkalommal tett közzé a cupertinói vállalat. és hogy miről van szó? A jelentés részletesen bemutatja, hogy a cég miként javítja a munkafeltételeket a beszállítói létesítményekben, hogyan próbálja védeni a bolygót ezáltal, és biztosítani a felelősségteljes beszerzést. 2007 óta közel 15 millió beszállítói munkavállaló lett kiképezve, ebből közel 3 millió az utóbbi egy évben.

Az Apple erőfeszítései egy „zöldebb” ellátási lánc létrehozásának érdekében jelentős előrelépést eredményeztek a mögöttünk hagyott esztendőben. Példának okáért az iPhone gyártása terén egyáltalán nem termeltek hulladékot, a legtöbb Apple terméket megújuló energiaforrások által állították elő, aminek köszönhetően csökkentették az energiafelhasználást és a széndioxid kibocsátást egyaránt. Az Apple dolgozói több energia-hatékony eljárást vezettek be, melynek köszönhetően éves szinten 320 ezernél több tonnával csökkent az üveghatást okozó gázok kibocsátása.

Ha mindez nem lenne elég, az Apple tavaly indított egy egészségügyi programot is – elsőnek Indiában és Kínában –, melynek célja, hogy javítsa a nők tájékoztatását, különféle szűrővizsgálatokkal segítve. Az Apple 2020-ig azt szeretné elérni, hogy legalább egymillió nő vegyen részt a programban.

„Hiszünk abban, hogy minden Apple-terméket készítő ember megérdemli a méltóságot és a tiszteletet. Büszkék vagyunk arra, hogy közel 15 millió ember tisztában van a munkahelyi jogaival, ehhez évek munkájára volt szükség. Folytatjuk az egészségügyi és oktatási programjainkat. Az új megelőző egészségügyi ellátási terv arra ösztönzi a nőket, hogy jobban figyeljenek a személyes egészségükre, és remélhetőleg ezt a tufást megosztják a családjukkal, valamint a nagyérdeművel is. Célunk, hogy 2020-ig elérjük az egymilliós határt. Tudjuk, hogy a munkánk soha nem fejeződik be, de elkötelezettek vagyunk” – mondta Jeff Williams, az Apple vezérigazgatója.

Mindemellett az Apple néhány nagyobb beszállítójával és egy pekingi egyetemmel egy új programot is kidolgozott, amely a gyári munkásokat segíti. Az új program áthidalja a képességek és a foglalkoztatás közötti szakadékot azáltal, hogy gyakorlati szakképzettséget és garantált szakmai gyakorlatot biztosít egy Apple beszállítónál, valamint hosszú távú, teljes munkaidős foglalkoztatási lehetőséget. Csak jelzésként, az Apple partnereinél az elmúlt tíz évben több mint 2,5 millió ember volt, aki részt vett valamilyen oktatási programban, illetve 12 ezer embernek sikerült diplomát szereznie.

Az almások 756 felülvizsgálatot is tartottak, mely 30 országra terjedt ki. A cél, hogy emeljék a sztenderdeket, valamint hogy felhozzák a gyengébben teljesítő partnereiket – utóbbinál csupán egy százalékot sikerült javulniuk. Az ígéretek szerint tovább mennek, hogy megtalálják, milyen hibák vannak, melyeket a jövőben javítaniuk kell, valamint hogy védjék azon embereket egyaránt, akik az Apple termékek gyártásában vesznek részt.

Forrás: Apple/Applerider


Kommentek megjelenítése