Újítás az Apple Watch-oknál, örülhetnek a síelés és snowboardozás szerelmesei

Apple Hírek   |   2018.03.02 - 11:35   |   Írta: B Ádam   |   4166
02. márc Újítás az Apple Watch-oknál, örülhetnek a síelés és snowboardozás szerelmesei

Szerdától kezdve a hármas szériájú okosórák már képesek a téli sportokhoz fűződő mozgás mérésére.

Az App Store-ban elérhető frissítésnek köszönhetően a felhasználók immár mérni tudják a magasságot, meredekséget, távolságot és átlagsebességet a síelés és snowboardozás során, emellett az elégetett kalóriák számát is rögzíthetjük az Apple Watch Acticity applikáció támogatásával.

Fontos hangsúlyozni, hogy hármas szériájú órára van szükség, mivel ez az első modell, ami rendelkezik beépített magasságmérővel.

A fejlesztők a Watch 3 beépített GPS-ét és magasságmérőjét, valamint a watchOS 4.2-ben megjelent új funkciókat használták ki, ezek teszik lehetővé a speciális mérőszámok nyomon követését, olyan alkalmazások segítésével, mint a Slopes, a Squaw Alpine, a Snocru vagy éppen a Sky Tracks, melyek a következő mutatókat képesek rögzíteni:

  • Vertikális és horizontális mozgás teljes megtett távolsága
  • Megtett távok száma
  • Átlagos és maximális sebesség
  • Idő
  • Elégetett kalóriák

A felsorolt alkalmazások a sportolás során automatikusan szüneteltethetők és újraindíthatók, a begyűjtött adatok mellé HealthKit-támogatás is párosul, így azok közvetlenül betölthetővé válnak a Health alkalmazás adatbázisába, ami azért fontos, mert ezáltal a téli sporttevékenységünk a Tevékenységi gyűrűinkre is hatással lesz.

„Az ilyen jellegű sportban történő mozgások nyomon követése hihetetlen fejlesztés a sportolóknak, akik szórakozni, ugyanakkor aktívan kikapcsolódni akarnak. A Squaw Alpine applikáció segít abban, hogy amikor a családommal vagyok, nem csupán nyomon követhetjük, hogy hol vannak a gyermekeim, de össze is hasonlíthatjuk a teljesítményünket, így biztosak lehetünk benne, hogy szórakoztató versengésben lehet részünk” – mondta Jonny Moseley olimpiai aranyérmes síakrobata.

„Nagyon örül ennek a frissítésnek. A gyors interakciókra gondolva terveztük a snoww-t, ezek a fejlesztések pedig segítenek nekünk, hogy a pontos és releváns mutatókat szórakoztató élményszerzés során tudják rögzíteni a felhasználók” – tette hozzá Eddy Healey, a snoww nevű alkalmazás fejlesztője.

A frissített alkalmazások már elérhetőek az Apple Store-ban, de szükséges hozzájuk a watchOS 42.-es vagy újabb verziója.

Forrás: Apple/Applerider

Kapcsolódó cikkek: 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése