Alig jelent meg, a készülékek negyedén máris iOS 11 fut

Apple Hírek   |   2017.09.27 - 19:18   |   Írta: N Marcell   |   4013
27. szept Alig jelent meg, a készülékek negyedén máris iOS 11 fut

Gyorsan megy az átállás.

Mindössze egy hét telt el az iOS 11 publikus megjelenése óta, mégis az iOS-t használó eszközök több mint 25%-án (egészen pontosan 25.28%) a legfrissebb operációs rendszer fut - írja a Mixpanel. Az elmúlt héten mindössze 15%-kal nőtt meg az új iOS-t használók száma, ugyanis az emberek 10%-ának már a megjelenést követő 24 órán belül az eszközén figyelt a frissítés. A maradék 67% iOS 10-et futtat, 6.83% pedig régebbi iOS-t.

Az iOS 11 egész jó számokat tudhat magáénak, azonban közel sem sikerült megelőznie a tavalyi hullámot - akkor ugyanis egy hét alatt a készülékek több mint 34%-a frissült. Ráadásul néhány panasz is érkezett a 11-re: sokan tapasztaltak lassulásokat és teljesítménybeli romlást, ami visszatarthat egyeseket az azonnali installálástól. Az Apple el is zárt néhány funkciót a nagyérdemű elől (a peer-to-peer Apple Pay és az iMessages-hez érkező iCloud tárhely még nem elérhető egy ideig). Szerencsére a hibajavítások/bővítések nem váratnak soká magukra: tegnap kijött az iOS 11.0.1, mely főleg a Microsoft e-mail-alkalmazásának bugfixeit tartalmazza. 

Mikor azt mondjuk, hogy az iOS 11 lassan terjed, figyelembe kell venni az érme másik oldalát is: az Androidos rendszerek installálásának sebessége még köszönőviszonyban sincs az Apple teljesítményével. Az augusztusban megjelent Android Oreo még a fejlesztői oldalon sincs feltüntetve, sőt, az egy éves Android Nougat a készülékek mindössze 15%-ára (!) lett letöltve. A legtöbb Androidos eszköz Marshmallow-t és Nougatot futtat, melyek két-három éves szoftverek. Van hová felzárkózni. 

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése