Megérkezett a legújabb iPhone videó az Emlékekről [videó]

Apple Hírek   |   2017.06.21 - 23:47   |   Írta: Pausch Rita   |   1571
21. jún Megérkezett a legújabb iPhone videó az Emlékekről [videó]

Egy méltatlanul háttérbe szorított funkció került most terítékre. Te ismered az Emlékeket?

Az Emlékek funkció a Fotók alkalmazásba az iOS10-zel érkezett. A funkció automatikusan végigpásztázza és felhasználja a készüléken található képeket és videókat, hogy dátum, helyszín vagy tartalom alapján rendezze őket a felhasználónak a könnyebb áttekinthetőség érdekébe. Illetve, akár zenés montázst is készít belőlük. Például egy nyaraláson készült tartalmakat lehet vele összepakolni, vagy kisgyerekek növekedéséről egy összeállítást készíteni.

Noha egész jó kis funkció, mégis elég kevesen használják. Sokan nem is tudnak róla. Talán éppen ezért került a legújabb iPhone reklám rivaldafényébe.

A film egyébként az Apple korábbi videóihoz hasonlóan igen ötletes. Egy idős úr készít válogatás videókat egy fotótárban. Egyből érzékelhetjük, hogy a technológia mennyit fejlődött az elmúlt évtizedekben. Már a digitális korban, de még 10-20 éve is mennyivel bonyolultabb munka volt egy olyan összeállítást készíteni, mint amihez az Emlékekben egyetlen gombnyomással hozzáférni. Nem is beszélve a videón látható analóg szerkezetekkel készített anyagokról...

 

 

Az Emlékek az Apple válasza a Google Fotók funkciójára. A legnagyobb különbség azonban, hogy az Almának egy ilyen összeállítás elkészítéséhez nem kell, hogy a szervereit vegye igénybe. Minden helyben, a készülékeken zajlik. A mobileszközön éjszaka történik a csoda. Az almás vállalat szépen kihasználja, hogy a felhasználók általában éjszakára bekapcsolva hagyják a készüléket, sőt ilyenkor is töltik.

Talán hatásosabb reklám lenne a filmecskében csak a készülékre fókuszálni, de ugyanakkor feltehetően sokan fognak örülni annak, hogy megismertetik velük ezt a funkciót. Különösen, hogy még kapcsolódó anyag is készült, hogy miként lehet használni.   

 

 

 

Forrás: AppleRider/ Techcrunch

Kapcsolódó cikk:

 


Kommentek megjelenítése