Egyre valószínűbb az olcsosított MacBook Air debütálása

Almás Pletykák   |   2018.08.16 - 06:00   |   Írta: N Marcell   |   3266
16. aug Egyre valószínűbb az olcsosított MacBook Air debütálása

Az egymillió forintos kérdés az, hogy mikor.

Már januárban is felröppent egy-két pletyka egy megújított, belépőszintű MacBookról, amit Ming-Chi Kuo alá is támasztott. Annyivel kiegészített a szóbeszédet, hogy a frissített laptop egy MacBook Air lesz, aminek barátságosabbra szabott árcédulája 10-15 százalékot hivatott dobni az Apple-laptopok megrendelésein. Telt-múlt az idő, az eleinte júniusra betippelt gép nem jelent meg júniusban, maradt a spekulálás. Van néhány részlet, amit több helyről is vissza lehetett hallani: az új gép olcsóbb lesz, mint a MacBook Air alapmodellje (1000 dollár/itthon 350 000 forint), valamint - most figyeljetek - Retina kijelzőt kap majd! Ez nagy szó, tekintve hogy a legolcsóbb Retina-kijelzős MacBook a 2015-ben megjelent 12 hüvelykes modell, aminek legolcsóbb változata is 1300 dollárt, illetve kis hazánkban 500 000 forintot kóstál. 

Most a DigiTimes ejtett el egy megjegyzést az ügy kapcsán. Egy piackutatást vettek alapul, melynek tárgya a Compal Electronics, a cég, mely több brandnek is gyárt laptopokat. 

“A Compal a Dell megrendeléseinek csökkenése ellenére is rengeteg rendelést kap majd a HP-tól. 

 - most jön az érdekes rész: 

A Quanta Computer pedig szintúgy több, mint 10 millió eszközt szállít majd ki az utolsó negyedévben, hála az Apple új, olcsóbb laptopjaiból befolyó megrendeléseknek.”

Mit is szűrhetünk le ebből? Szinte biztos, hogy jön az új MacBook Air, méghozza az év utolsó hónapjaiban, a cégek pedig hatalmas keresletre számítanak. Nem is csoda, hiszen az Air-szériát eléggé elhanyagolták az elmúlt években: a dizájn 2010 óta nem változott, ráadásul a belsőségek sem kaptak komolyabb frissítést az elmúlt három évben. Ennek ellenére is hatalmas népszerűségnek örvend, amit egyetlen egy ténynek köszönhet: még mindig a MacBook Air a legolcsóbb Apple laptop.

Ti megvennétek a karcsúbb árcédulás, Retinás MacBook Airt? 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése