Csökkenő iPhone X eladási számokat jósolnak az elemzők

Almás Pletykák   |   2018.03.21 - 20:50   |   Írta: Máté Gergő   |   2097
21. márc Csökkenő iPhone X eladási számokat jósolnak az elemzők

A Business Insider értesülései szerint a Longbow és a Nomura elemzői is csökkenő iPhone X eladási számokat jósolnak.

Az Longbow Research március 18-ai jelentése szerint az év további részében stagnáló vagy csökkenő eladási számok fogják jellemezni az Apple zászlóshajóját. A belső források - az Apple ázsiai beszállítói jóval komorabb képet festenek, mint Cook. A stagnáló, vagy csökkenő eladások folytatódni fognak az év további részében, állítják a Longbow Research elemzői, Shawn Harrison és a Gausia Chowdhury.

"Az ünnepek alatt sem alakultak jól az iPhone X eladások. Nem történt annyi megrendelés az első negyedévben, mint amennyire korábban számítottunk".

Eddig a vártnál alacsonyabb eladási számokat ellensúlyozta az iPhone X magas ára, de a Longbow szerint ez a tendencia nem fog folytatódni.

"Az átlagos eladási ár magas marad a negyedév során a X-nél, de március után a X részesedése csökkenni fog".

A cég csökkentette az értékesítési becsléseket a teljes évre vonatkozóan: 2 százalékra, szemben a Wall Street 3 százalékos becslésével. A Nomura új jelentése szerint a gazdasági év végéig az iPhone eladások 226 millióról 221-re fognak csökkenni. Anne Lee, a Nomura munkatársa és a csapata csökkenő iPhone X eladásokra számít 2018 első negyedévében. Eredetileg 13-18 milliós eladási számot jósoltak, ám ez az előrejelzés jelenleg 8-12 millióra csökkent.

"Több iPhone X komponens beszállító nagyon alacsony szállításokat lát februárban, ami nagyon alacsony felhasználási arányt okozott 2018 februárjának első felében" - mondta Anne Lee.

A Nomura egy másik elemzője, Jeffrey Kvaal szerint az iPhone X magas ára tarthatatlan:

"A piac nem fogja tovább tolerálni a növekvő árakat. Az okostelefonok piacának zsugorodása az áraknak köszönhető. Több jel is arra mutat, hogy a piac rugalmassága csökkenni fog. Az Apple iPhone készülékeinek átlagos eladási ára 2016-ban 645 dollár volt, de 2018-ban már 742 dollár. Nem hisszük, hogy véletlen, hogy a termékportfólió tetején lévő X az a modell, amelyik csökken" - írja Jeffrey Kvaal.

A Citi nevű cég korábbi elemzése szerint az iPhone X eladási száma 14 millió lehet az első negyedévben és 7 millió a második negyedévben.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése