A demokraták az Apple és a WhatsApp segítségét kérnék Trump ellen

Almás Pletykák   |   2018.03.21 - 16:38   |   Írta: Zoltan C   |   1480
21. márc A demokraták az Apple és a WhatsApp segítségét kérnék Trump ellen

Fordulóponthoz érkezhetne a Trump orosz ügyeit felderítő washingtoni nyomozás

Ha novemberben sikerül a Demokrata Pártnak többséget szereznie a Képviselőházban, akkor az Apple és a WhatsApp, tehát a titkosított üzenetek feltöretése kerülne a nyomozás középpontjába. Egy memoban hosszasan ki is fejtik, mi lenne a feladata majd a Hírszerző Bizottságnak (Intelligence Committee).

Nagyon szeretnék már a demokraták átvenni az irányítást a jelenlegi elnök Oroszországgal és még inkább az orosz titkosszolgálatokkal folytatott kapcsolatát vizsgáló nyomozás felett (akinek lövése sincs mi is ez az ügy, az itt felzárkózhat). Ez a szerteágazó és hatalmas botrányt kavaró ügy, akár meg is nyerheti a következő válaszást az ellenzéknek.

A demokraták tudni szeretnék, milyen üzenetküldő appokat töltöttek le készülékeikre (itt jön képbe az Apple) az ügy kulcsfigurái, a WhatsApp-tól pedig konkrétan az üzeneteket is meg szeretnék szerezni. Végül, de nem utolsó sorban az ügy legfontosabb szereplője, Jared Kushner minden üzenetküldő appja érdekelné a Bizottságot, amit a 2016-os kampány és az elnökválasztás utáni átmeneti időszak alatt használt. A memo részletesen ki is tér mely alkalmazásokra lennének kíváncsiak: iMessage, WhatsApp, Facebook Messenger, Signal, Slack, Instagram, Snapchat és az SMS.

Ez mind szép és jó, csupán két nagy akadály van: ősszel a demokratáknak többséget kell szerezniük a Képviselőházban, az Apple-nek pedig engedelmeskednie kell a bírósági végzésnek. Talán ez utóbbi lesz a nehezebb, elég csak visszaemlékeznünk a közelmúlt nagy FBI-os csatározásaira...

Forrás: Applerider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése