Szorosabbá fűzheti kapcsolatát az Apple és a Samsung

Almás Pletykák   |   2017.07.18 - 19:15   |   Írta: B Ádam   |   1866
18. júl Szorosabbá fűzheti kapcsolatát az Apple és a Samsung

Sajtóértesülések szerint ismét a dél-koreai vállalat gyárthatja az iPhone-ok chipjeit, méghozzá hét nanométeres alapokon.

Az Apple még 2015-ben kettős forrásból, a Samsungtól és a TSMC-től egyaránt szerezte be az A9 chipeket az iPhone 6s, valamint 6s Plus-hoz. A tesztek azt mutatták, hogy a taiwani gyártó alkatrészének teljesítménye felülmúlta a dél-koreaiakét, így az A10-nél és A11-nél az Apple már kizárólagosan a TSMC-re támaszkodott – ehhez persze hozzájárult az olcsóbb és energiatakarékosabb gyártási folyamat.

A The Korea Herald jelentése alapján a Samsung visszatérhet az Apple legnépszerűbb termékének, az iPhone-nak a chipgyártásához.  Az év második felére várják a szakértők az Apple A11 felbukkanását, továbbra is 10 nanométeren, jövőre pedig már hét nanométeres Apple A12-re lehet számítani. Ekkora már a Samsung egyedüli beszállítója lehet a „lapkáknak”, mivel ők is felkészítik soraikat a hét nanométeres csíkszélességre.

A Samsung vezérigazgatója jó eséllyel meggyőzheti az Apple-t, kihasználva az OLED-del való szoros kapcsolatukat” – mondta egy iparági forrás.

Tény, a Samsung a világ jelenlegi legnagyobb OLED készítője, óriási, 95 százalékos piaci részesedéssel, és nem mellékesen az egyetlen OLED-szállító a közelgő iPhone számára.

A koreai forrás hozzáteszi, a Samsung a közelmúltban ultraibolyás litográfiai gépeket és a jelenleg kapható legfejlettebb chipgyártó berendezéseket vásárolt, így készülve az említett 7 nanométeres mobil processzorok gyártására, egyúttal az Apple-lel való együttműködésre.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése