Az Apple Music is szolgáltat majd zenét a Musical.ly-nak

Almás Pletykák   |   2017.04.29 - 21:59   |   Írta: Pausch Rita   |   2375
29. ápr Az Apple Music is szolgáltat majd zenét a Musical.ly-nak

Partnerség jött létre a tizenévesek között népszerű alkalmazás, a Musical.ly és az almás cég között.

A Musical.ly a magyar tinik kedvelt közösségi alkalmazása is. Ez az az app, amiben fiatalok ismert zeneszámokra tátogva, gyakorlatilag házi videóklipeket készíthetnek, és megoszthatják ezeket más közösségi oldalakon. A legfrissebb hír szerint az újdonság, hogy az Apple Music is szolgáltat majd zenei tartalmakat az alkalmazásnak.

Cserébe a cupertinóiak az alkalmazáson belül promotálhatják majd az Apple Music fizetős szolgáltatást. Azok a felhasználók, akik az almás zenei szolgáltatás tagjai is, akár egész számokat is végigtátikázhatnak majd, míg csupán Musical.ly felhasználóként, csak zenei művek darabkáival tehetik mindezt.

A Musical.ly jelentős térnyerést hajthat így végre, a megállapodásnak köszönhetően ugyanis további 90 új országra terjeszkedhet, vagyis az eddigi 30-ról 120-ra. A sanghaji székhelyű zenei alkalmazásnak eddig kizárólag a 7digital nevű, brit szolgáltató kínált tartalmakat és bár felröppentek hírek arról is, hogy ez a partnerség megszűnik, de valójában erről nincs szó. Mint kiderült épp nemrég hosszabbítottak szerződést a felek. Az Apple egy újabb közreműködő lesz a történetben.

A Musical.ly bár már 3 éve elérhető, 2016-ban ugrott meg igazán a népszerűsége, amikor is a tinédzserek felfedezték maguknak és amolyan Snapchat-féle közösségi alkalmazásként kezdték használni egymás között.

A cég szerint, jelenleg 100 millió felhasználójuk van, ami nagyjából 500 millió amerikai dollár értéket jelent nekik, és 100 millió dolláros befektetést múlt évben. Bár egy kicsit múlt évben jobban is ment a szekér, mivel az App Store-ban tavaly gyakran volt letöltési listákon dobogón az alkalmazás, míg idén azért kissé visszacsúsztak. Talán majd ez az új megegyezés az almás vállalattal újra a csúcsra repíti őket…

Forrás: Recode

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése