Ilyen az Apple vezetőjének egy napja

AlmaBlogger   |   2017.10.09 - 22:27   |   Írta: Pausch Rita   |   7533
09. okt Ilyen az Apple vezetőjének egy napja

Vajon elleshető a világ egyik legsikeresebb vállalatának vezérigazgatójától, Tim Cooktól a siker receptje?

A Business Insider sok elejtett, apró morzsából lemodellezte Tim Cook egy napját. Így hála nekik, megtudhatjuk, hogy a férfi, aki 2011 óta vezeti sikerre az Apple-t, hogyan is él a hétköznapokban. Tim Cook azt tartja magáról, hogy ő egy magánszemély, aki sokkal nagyobb hangsúlyt fektet az Apple-re, mint a saját életére.

Ki korán kel, iPhone-t lel!

Gyakran olvashatjuk, hogy a koránkelés a siker egyik receptje. Nos, Cook durván korán kel. 3:45-kor csörög a vekkere, igaz korán nyugovóra is tér. Reggel az első dolga végigküzdenie magát az e-mailjein. Állítólag napi 7-800 fut be neki, úgyhogy nem csoda, hogy ezzel kezd. Egyszer az ABC csatornának azt nyilatkozta, hogy „egy kicsit munkamániás”, ezért „a nagyját végigbögészi”.

 A sport - majdnem mindenek előtt

Cook reggel 5 körül ér a konditerembe. Bár az Alma főhadiszállásán is van nagyszerű edzőterem, ő mégsem oda jár. Jobban kedveli a szabadtéri edzőtermek intim szféráját.

Bár a magánéletéről igen keveset árul el, kétségtelen az edzés iránti elkötelezettsége. Az Apple Watch bizonyára jó segítséget nyújt neki formában maradni, vagy akár fogyni.

Az étkezési szokásairól is viszonylag keveset tudni, így csak sejteni lehet, hogy szokott reggelizni. Valamint azt is, hogy odafigyel a táplálkozásra. A New York Times riporterével elköltött reggelije alatt rántott fogyasztott, cukormentes müzlit és édesítetlen mandulatejet. Mondjuk a bacont sem hagyta el a tojás mellől, de abból is a zsírszegény, egészséges pulykabacont választott.

Irány a meló!

Az a hír járja róla, legalábbis a TIME azt derítette ki, hogy együttműködő és jó hallgatóság a munkahelyen. Ugyanakkor a Business Insider tudni véli, hogy bizony keménykezű főnök hírében áll. „Környörtelen” a stílusa, imád maratoni meetingeket tartani, ahol is elődjéhez, Jobshoz hasonlóan megkérdőjelez mindent és bármikor képes e-mailekkel bombázni a munkatársakat. (Feltehetően ezt inkább hajnalban teszi, ha egyszer korán lefekszik aludni…)

A reggelije kétségessége ellenére, azt már inkább tudni róla, hogy ebédelni viszont szokott. Sőt, időnként együtt ebédel munkatársakkal a campus éttermében.

Noha korán kezdi a munkát, állítólag ő az egyik, aki legtovább bent marad és jó kapitányhoz méltóan az utolsók között távozik. Ehhez némi adatot mi is tudunk adagolni, hiszen, amikor kollégánk Cupertinóban, a helyszínen járt és találkozott Timmel, akkor Cook épp lelépett délután a teljes Apple vezérkar nyomában. Viszont azt muszáj hozzátenni, hogy lényegében ő volt az egyetlen, akit egy szelfire be lehetett fűzni. Talán csak egy rendhagyó nap volt.

Egy kis magánélet és minden kezdődik elölről

A magánéletét erősen homályba burkoló Apple vezér a Fortune magazin szerint ezt nagyon is tudatosan teszi. Ám azt mégis tudni lehet róla, hogy szereti a szabadtéri időtöltéseket és sportokat. Túrázik és biciklizik a nem túl sok szabadidejében.   

A jelentések szerint gondosan ügyel a napi 7 óra alvásra, de amilyen brutálisan korán kel, annyira korán is fekszik.

Hát, srácok, azt hiszem, lehet valami abban a koránkelésben...

 

Forrás: AppleRider/ Business Insider

Kapcsolódó cikk:

 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése