Warren Buffett's Paper Wizard・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2019.05.16 - 10:04   |   Írta: Ca$h   |   1373

Az Apple saját fejlesztésű játéka. Jöhet?

A régóta szünetelő Ismerkedő rovat egy szösszenetre visszatér most hozzátok, hogy bemutasson egy játékot, ami bár első körben csak egy tucatcímnek tűnhet, valójában több van mögötte mint azt első körben gondolnánk. Kinek ne csengene ismerősen Warren Buffett neve – nekem például a mai napig fogalmam nem volt róla ki is ő valójában – a multimilliárdos pénzügyi legenda, aki egyébként nem kevés Apple részvénnyel rendelkezik, figyelemfelkeltésnek kiváló a neve, az már egyszer biztos. Maga a játék elsőre lehet valami viccnek tűnhet, pedig valójában egész szórakoztató kis anyagról van szó, ne fussatok el!

Ahogyan az a címben is benne van, újságokat kell dobálgatnunk, képzeljük el, hogy mi vagyunk az újságosfiú, akinek a feladata ezúttal nem csak az lesz, hogy a házak küszöbjére dobjon egy-egy újságot, hanem időnként – később egyre sűrűbben – több emeletes házak, sőt felhőkarcolók nem kicsit abszurd magas erkélyeit is el kell találnunk, legyen az előtérben vagy éppen alig látható helyen a háttértben. Mintha a dolog nem lenne alapjáraton is nehéz, a jármű amiben ülünk megy egy bizonyos sebességgel előre, és természetesen mindenféle dolog kerül majd a képbe, olyanok mint alacsonyan repülő madárraj, villanyoszlop, parkoló kocsik vagy éppenséggel egy nagyon rossz helyen álló levelesláda. Maga az irányítás kísértetiesen hasonlít a mérges madaras csúzlis megoldásra, szóval Angry Birds veteránoknak nem fog túl sok kihívást okozni a sztori. Főleg hogy valami érthetetlen oknál fogva csak kettő darab nagyobb pálya lesz az egész játékban.

Miután elértük a játék végét, nagyjából olyan öt perc alatt, az összesített pontszámunk alapján, a nevünket megadva felkerülünk a világranglistára. Látni fogunk némi statisztikákat (célzás pontossága, legtöbb hiba nélküli lánc stb.) is amin csiszolva legközelebb már több pontot dobálhatunk össze. Némi gyakorlással rá fogunk jönni, hogy nem elég csupán az adott házat eltalálni, jóval több pontot kapunk hogyha sikerül a célkeresztszerű körbe beletalálni és még többet, ha mindezt sorozatosan hiba nélkül tesszük. Remekül el lehet lenni a cucccal, egy próbát mindenképpen megér, de a pályák száma nevetségesen kevés, remélem ez az egész nem csak egy vicc, egy fricska akar lenni, és idővel belepakolnak még pár letölthető tartalmat, mert az újságdobálgatós játékok között akár még király is lehetne, a Warren Buffettről elnevezett remekmű.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése