Játssz PlayStation játékokat a mobilodon

Alkalmazások - Játékok   |   2019.03.16 - 10:52   |   Írta: B.Csabi   |   4475

Egy egyszerű applikáció segítségével iPhone vagy iPad készülékedből pár másodperc alatt egy Playstation 4-et varázsolhatsz.

A Sony PS4 Remote Play ( távoli játék) szolgáltatása nem egy teljesen új dolog, a PS4 bejelentése óta lehetőség van arra, hogy távolról hozzáférhessünk konzolunkhoz, és bárhol legyünk, tudjunk játszani kedvenc konzolos játékainkkal. Ennek elengedhetetlen feltétele a megfelelő internet-hozzáférés.

Ez eleinte le volt korlátozva PS Vita és PS TV készülékekre, de a Sony lehetővé tette, hogy elérhető legyen PC-n, Androidon, Mac-en, illetve iPhone és iPad készülékeken.

Hogyan állítsd be a PS4 Remote Play-t iOS eszközön. (iPhone, iPad)

Egyszerű, mint az 1x1, csak egy iOS-es eszközre és egy PS4 konzolra lesz szükséged.

  1. Töltsd le és telepítsd a PS4 Remote Play applikációt iPhone vagy iPad készülékeden.
  2. Lépj be a konzolon belül a beállításokba, majd győződj meg arról, hogy engedélyezve van a Távoli Elérés opció.
  3. Ezek után nyisd meg az applikációt, és lépj be a Playstation Network adataiddal.
  4. Ha sikerült a bejelentkezés az applikáció megkeresi a konzolod, ehhez szükséges az internet elérhetőség, ha sikerült megtalálnia mehet is a játék.
  5. Előfordulhat, hogy kell neki egy kis rávezetés, ebben az esetben a konzol beállításiban keresd meg távoli elérhetőség beállításait, majd add hozzá manuálisan a készüléket. Rá kell menned a Készülék hozzáadása pontra, majd a konzol kidob egy kódot. Az applikáción belül keresd meg a „Register Manually” menüpontot, és oda írd be azt a kódot, amit a konzol adott. Ezek után már biztosan meg kell, hogy szülessen a kapcsolat.

Ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen működjön, pár beállítást még végbe kell vinni. Ebben is segítünk. A lehető legfontosabb a kép minősége. Az alap 540p, de ezt fel lehet emelni 720p-re (HD), ha sima PS4 konzolod van. Amennyiben PS4 Próval rendelkezel, lehetőséged van a teljes 1080p-re ( Full HD).

Nem biztos, hogy a legnagyobb felbontás a legjobb, hiszen ilyenkor a PS4 konzol közvetíti a képet az aktuális eszközünkre, szóval megeshet, hogy nagyobb felbontáson az internet gyengesége miatt akadozhat a játék, ami nagymértékben rontja a játékélményt. Továbbá lehetőség van állítani az FPS (frame rate per second) mértékét, itt is az ugyan az igaz, mint a felbontásnál, vagyis megfelelő internetnél érdemes magasabb beállítást használni

Forrás: Macworld

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése