Left to Survive・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2018.09.24 - 10:06   |   Írta: Ca$h   |   6404
24. szept Left to Survive・Tesztlabor

Walking Dead illetve Left4Dead után, szabadon.

A Left to Survive tipikusan az a játék, aminek kell egy kis idő hogy kiforrja és hogy beforrja magát a szívedbe. Nálam első blikkre kb. 4-5 pontról indult, majd mire belemelegedtem feltornászta magát egészen 7 pontig, hogyan sikerült ez neki és miért hamarosan kiderül, maradjatok velünk!

Az emberiség már régóta megérett a kiirtásra, mindig is tudtuk hogy ha nem mi végzünk magunkkal, akkor a természet teszi meg majd helyettünk. A tudósok eredetileg jó szándékkal készítették a vakcinát, céljuk mindenféle betegség elleni védekezés lett volna, esetlegesen a gyógyítása. Ehelyett kissé balul sültek el a dolgok és az emberiség kb. 90%-ából élőhalott zombikat csinált. Itt a világ vége, a zombi apokalipszis, a maroknyi túlélők az életükért küzdenek, de ahogyan az lenni szokott, a legnagyobb veszélyt nem a járkálók jelentik.

A Left to Survive első körben egy kellemes ki lövöldének tűnik, elképesztő grafikával és meglepően kényelmes irányítással. Emberünk magától fog mozogni előre hátra, hátrál ha kell, közeledik ha úgy alakul, nekünk csak célozni, lőni és túlélni kell. Illetve lesz pár felszerelés ami ezt meg fogja könnyíteni, ilyenek a macheta, a közelharci túlélés érdekében, az elsősegélycsomag illetve a gránát a nagyobb tömegek irtására. Ezek a felszerelések végesek, ha kifogynak akkor csak random ládából kaphatunk belőlük illetve természetesen valódi pénzért bármikor vásárolhatunk is kedvünkre, vagy ameddig a takarónk elér ugyebár.

A lőszer szerencsére végtelen, a tárazás viszont az egyik legfontosabb tényező a játékban, hiszen valahogy mindig a lehető legrosszabb pillanatban fogy ki a fegyverünk, hiszen számtalan olyan ellenfél lesz aki ezt kihasználva lemardossa az életünk felét. Hozzátenném, hogy szerencsére a zombik általi sérülés nem vezet fertőzéshez és zombiváválásos élőhalálhoz sem. Csak akkor halunk meg, ha elfogy a HP. Ez jó dolog, bosszantó és kissé lehetetlen lenne úgy játszani hogy a fertőzés bajhoz vezethet, illetve ez is csak egy újabb lehetőség lett volna a készítőknek ahhoz, hogy egy újabb consumable-t belerakjanak a játékba, olyat mint amilyen a zombirex volt például. Lesznek rohangáló zombik, akikkel ha nem vigyázunk pillantok alatt az arcukba kerülnek és halálra mardosnak minket, lesznek lövöldöző, felrobbanó, messziről újra és újra az arcukba ugráló szörnyetegek, lesz itt minden annak érdekében hogy kimúljunk. Érdemes a robbanó hordókra figyelni illetve a kipukkanó pocakos zombik az ellent is sebzik, szóval ezekkel a lehetőségekkel is élni kellene.

Adott lesz egy primitív kis sztori ami természetesen senkit nem fog érdekelni, a fő vonalon nem tudunk majd kedvünkre végigrohanni, mert csak egy adott tűzerő (power) után fogja engedni a játék a továbbhaladást. Szerencsére számtalan mellék és farmolós küldetés lesz amikkel fejlődni lehet, leginkább a fegyókat lesz érdemes gyúrni, de a rendelkezésünkre álló bázis is ugyanilyen fontossággal bír, hiszen a pénz kivételével minden nyersanyagot itt is termelni tudunk majd és gondolhatjátok, hogy ebből bizony sose lesz elég. Egy idő után meg fog jelenni a PvP lehetősége ami nagyban feldobja a kicsit már unalmassá váló egyszemélyes hentelgetést. Az 1v1 és 2v2 opciók tökéletesen passzolni fognak mindenki játékstílusához, sajnos a meccsek gyakran laggosak, de ettől függetlenül nagyon élvezetes, intenzív mérkőzésekre lehet számítani. Nagyon fontos a helyezkedés és hogy a random ledobott csomagokat mindig felvegyük, de vigyázat, amikor megmozdulunk, nyílt célponttá válunk, illetve figyeljünk a magaslati pozíciókra is, mert innen belátni az egész pályát, de cserébe mi is könnyű célponttá válunk, lévén ott a magasban nem lesz majd fedezék.

A PvP remek lehetőség arra, hogy egy meccs alatt feléljük minden készletünket, amiket kínkeserves lassúsággal összefarmoltunk a single játék alatt. Szóval azt tanácsolom, hogy csak ésszel tolja mindenki, különben pillanatok alatt azon kapjátok magatokat hogy valódi pénzért vásároljátok a ládanyitogató kulcsokat. A másik rendkívül élvezetes multis lehetőség a játékban a raid lesz, avagy más játékosok bázisának a megtámadása. Ezzel egy újabb fejlesztenivaló opció lép a játékba, egyrészt a helipadot (ettől nő majd a kopter élete) is gyúrni kell, másrészt pedig a madáron lévő minigunt és rakétákat, mindkettő rendkívüli fontossággal bír, amikor más játékosokat támadunk, ugyanis a bázist védő tornyok és emberek pillanatok alatt leszednek minket ha nem vagyunk elég erősek. Érdemes első körben a tornyokat leszedni, majd szépen módszeresen, sorjában lekapni minden épületet. Ha meg esetlegesen azt látjuk hogy nincsen már elég élete a helikopternek, akkor meg vadul kezdjük el a főépületet lőni, hogy legalább kettő csillagra teljesíteni tudjuk a támadást, mert a meccs végén ezen fog múlni a loot. Első csillag az ötven százalék, kettő csillag a főépület, három csillag pedig a teljes pusztítás. Másokat támadni természetesen üzemanyaggal tudunk, ami bizonyos időközönként töltődik magától, illetve reklámnézegetéssel is fel lehet tölteni, ha meg ez a lehetőség elfogy akkor természetesen pénzért is lehet venni benzines kannákat.

A Left to Survive egy erős, közepesen jó játék, akár hosszú időkre is le tud kötni, gyengén indít majd jól belehúz, pont olyan ütemben hogy még mindenkinek el tudja kapni az érdeklődését. Egy kicsit nehéz vele tolni ráfizetés nélkül, főleg mert meglehetősen jók és kedvezőek az akciók, mondom ezt főleg azokra a fegyverekre, amiket ingyen kipróbálhatunk majd harmad vagy negyed áron, aranyért meg tudunk vásárolni. Ezek a csúzlik egyébként csak egyszer elérhetőek, szóval érdemes összerakni olyan 150-200 aranyat és megvenni az egyik ilyet, mert ezek bizony nagyon de nagyon OP vasak. Érdemes kipróbálni a játékot, a stílus kedvelőit napokra akár hetekre is le fogja kötni.

Szerintünk: 7/10

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése