Egy hasznos új funkció kerül az Instagramba

Alkalmazások - Játékok   |   2018.07.04 - 20:50   |   Írta: Máté Gergő   |   2230
04. júl Egy hasznos új funkció kerül az Instagramba

Néhány kiválasztott felhasználó már májusban kipróbálhatta az Instagram új funkcióját, ami mostantól mindenki számára elérhető.

Elérhetővé vált a “You’re All Caught Up” (naprakész vagy/utolérted magad) funkció az iOS és az Android rendszerű készülékeken. Korábban sok kritika érte az Instagram rendszerét a kiposztolt tartalmak áttekinthetetlensége miatt, hiszen a rengeteg tartalom között szinte lehetetlen volt megtalálni, hogy mely posztokat nem láttuk még. Az új “You’re All Caught Up” a várakozások szerint jelentősem meg fogja növelni a felhasználói élményt.

"A mai naptól kezdve találkozhattok a “You’re All Caught Up” üzenettel, amikor minden posztot megnéztetek az elmúlt két napból. Úgy hallottuk, hogy nagyon bonyolult nyomon követni a már megtekintett posztokat. Ezzel az üzenettel jobb áttekintést biztosítunk számotokra, és lehetővé tesszük, hogy ne maradjatok le a friss fotókról és videókról".

Egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan hogyan működik az új funkció. Sokan kíváncsiak arra, hogy a “You’re All Caught Up” valamilyen algoritmus alapján dolgozik-e, vagy ténylegesen csak akkor figyelmeztet, ha megtekintettük minden követett felhasználó összes kiposztolt tartalmát az elmúlt két napból.

A múlt hónapban az Instagram bejelentette, hogy nem tervezi tovább a tartalmak kronológiai sorrendben történő megjelenítését, és megosztotta a jelenlegi algoritmus működésének alapjait:

1. Interest (Érdeklődés): a korábbi szokásainkra, érdeklődésünkre alapozva az Instagram felállít számunkra egy fontossági listát a tartalmakból.

2. Recency (Frissesség): A posztokat időrend szerint rangsorolja, ahol értelemszerűen a legfrissebb tartalmak kerülnek előrébb, míg a többhetes posztok hátrébb.

3. Relationship (Kapcsolat): Milyen közel vagyunk az adott felhasználóhoz, akitől a tartalom származik. Mennyi interakciónk volt a múltban (kedvelések, kommentek).

A frissített Instagram applikáció letölthető az App Store-ról.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése