Az Apple véglegesen törölte az Infowars applikációt

Alkalmazások - Játékok   |   2018.09.08 - 15:04   |   Írta: Máté Gergő   |   2136
08. szept Az Apple véglegesen törölte az Infowars applikációt

Egy hónapja az almás vállalat eltávolította az Infowars podcastokat az Apple Podcasts-ról.

Az applikáció eltávolításának tényéről elsőként a BuzzFeed News adott hírt pénteken, amit az Apple hamarosan megerősített. Az almás vállalat nem adott különösebb magyarázatot a törlésre, egyszerűen csak az App Store Guidelines szabályzatára hivatkoztak. A BuzzFeed News állítása szerint a vonatkozó rész valószínűleg a rágalmazó kijelentésekkel kapcsolatos. App Store Guidelines az alábbi módon definiálja a rágalmazást (amely törlést vonhat maga után):

"Rágalmazó, diszkriminatív, kirekesztő tartalom, beleértve a vallásra, fajra, szexuális irányultságra, nemre, nemzeti / etnikai származásra vagy más célzott csoportokra vonatkozó utalások és hozzászólások, különösen, ha az alkalmazás megalázhatja, megfélemlítheti vagy hátrányos módon érinthet egy adott csoportot".

Az Apple azt is megerősítette, hogy az Infowars applikáció törlése végleges és hogy az alkalmazás soha többé nem lesz elérhető az App Store-on. Korábban, amikor az Apple törölte az Infowars podcastokat, felmerült a kérdés, hogy az almás vállalat miért nem törölte az Infowars-t az App Store-ból is. Ekkor az Apple azzal védte meg az álláspontját, hogy az App Store "minden nézpontot" megjelenít. Az Apple hozzátette, hogy folyamatosan ellenőrzik az alkalmazásokat és igyekeznek kiszűrni az erőszakos (szélsőséges) tartalmakat.

A BuzzFeed News közlése szerint az Infowars applikációt használók száma rendkívüli módon megnövekedett, miután az Infowars podcastokat eltávolították. Az applikáció felhasználói 600.000 órát töltöttek bejelentkezve Augusztusban. Az alkalmazásban főként az Infowars weboldalán megjelenő cikkeket és Alex Jones programját követhették nyomon a felhasználók.

Az időzítés persze nem véletlen. Az Apple egy nappal azután törölte az applikációt, hogy a Twitter véglegesen törölte az Infowars-t és Alex Jones programját. Jones egy közismert amerikai műsorvezető és dokumentumfilmes, aki az összeesküvéselméleteiről vált híressé. 

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése