Megújul az Apple Maps, de vajon képes lesz megelőzni a Google Maps alkalmazást?

Alkalmazások - Játékok   |   2018.07.11 - 21:40   |   Írta: Máté Gergő   |   2665
11. júl Megújul az Apple Maps, de vajon képes lesz megelőzni a Google Maps alkalmazást?

Frissítik az almás vállalat Apple Maps (Térképek) alkalmazását. Jelentős előnyben a Google navigációs alkalmazása, mit léphet az Apple?

Egy friss elemzés rávilágított arra, hogy mennyivel nagyobb a Google Maps felhasználói bázisa az Apple Maps táboránál. A számok döbbenetesek: a Google Maps uralja a piac közel 70 százalékát. A The Manifest közvélemény-kutatása során 500 okostelefon-felhasználót kérdeztek meg arról, hogy melyik a kedvenc navigációs applikációjuk, és a válaszadók 67 százaléka a Google Maps-t választotta. A szintén a Google által fejlesztett Waze 12 százalékkal elnyerte a második helyet, az Apple Maps pedig csak a harmadik helyet tudta megszerezni a maga 11 százalékával.

Az előző hónap végén az almás vállalat szóvivői azt nyilatkozták, hogy hamarosan megújul az Apple Maps (Térképek) alkalmazás, és ez lehet majd a "legjobb térkép alkalmazás a világon". A hangzatos szavak ellenére a felhasználók többsége nem fog hatalmas változásokat tapasztalni a közeljövőben, mivel az első változtatásokra csak idén ősszel és az év későbbi részében kerülhet sor.

A felhasználók a legfontosabb szempontnak az átlátható navigációt jelölték meg. Ezen felül igénylik, hogy az applikáció felhasználóbarát legyen, és azt is, hogy jó dizájnnal rendelkezzen. Érdekes, hogy a megkérdezettek 14 százaléka azt válaszolta, hogy még sosem használtak más alkalmazást a kedvencükön kívül. 

Sajnos a The Manifest nem közölt azzal kapcsolatos adatokat, hogy a válaszadók mekkora arányban használtak iPhone-t illetve Android rendszerű okostelefonokat, az azonban nem titok, hogy az Apple Maps alkalmazásnak még sokat kell fejlődnie, hogy felülmúlhassa a Google mobilos navigációját.

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése