11. júl Megújul az Apple Maps, de vajon képes lesz megelőzni a Google Maps alkalmazást?

Megújul az Apple Maps, de vajon képes lesz megelőzni a Google Maps alkalmazást?

Alkalmazások & Játékok           2018.07.11 - 21:40           Írta: Máté Gergő           1106

Frissítik az almás vállalat Apple Maps (Térképek) alkalmazását. Jelentős előnyben a Google navigációs alkalmazása, mit léphet az Apple?

Egy friss elemzés rávilágított arra, hogy mennyivel nagyobb a Google Maps felhasználói bázisa az Apple Maps táboránál. A számok döbbenetesek: a Google Maps uralja a piac közel 70 százalékát. A The Manifest közvélemény-kutatása során 500 okostelefon-felhasználót kérdeztek meg arról, hogy melyik a kedvenc navigációs applikációjuk, és a válaszadók 67 százaléka a Google Maps-t választotta. A szintén a Google által fejlesztett Waze 12 százalékkal elnyerte a második helyet, az Apple Maps pedig csak a harmadik helyet tudta megszerezni a maga 11 százalékával.

Az előző hónap végén az almás vállalat szóvivői azt nyilatkozták, hogy hamarosan megújul az Apple Maps (Térképek) alkalmazás, és ez lehet majd a "legjobb térkép alkalmazás a világon". A hangzatos szavak ellenére a felhasználók többsége nem fog hatalmas változásokat tapasztalni a közeljövőben, mivel az első változtatásokra csak idén ősszel és az év későbbi részében kerülhet sor.

A felhasználók a legfontosabb szempontnak az átlátható navigációt jelölték meg. Ezen felül igénylik, hogy az applikáció felhasználóbarát legyen, és azt is, hogy jó dizájnnal rendelkezzen. Érdekes, hogy a megkérdezettek 14 százaléka azt válaszolta, hogy még sosem használtak más alkalmazást a kedvencükön kívül. 

Sajnos a The Manifest nem közölt azzal kapcsolatos adatokat, hogy a válaszadók mekkora arányban használtak iPhone-t illetve Android rendszerű okostelefonokat, az azonban nem titok, hogy az Apple Maps alkalmazásnak még sokat kell fejlődnie, hogy felülmúlhassa a Google mobilos navigációját.

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 
Hozzászólások

Több Apple hír
17. júl

Tudja milyen nap van ma? A Nemzetközi Emoji Nap

Tech Hírek

Hány éves az emoji, naponta mennyit küldünk belőle és melyik a legnépszerűbb?

Bővebben

17. júl

Megdöbbentő mennyivel több bevétele van az App Store-nak, mint a Google Playnek

Tech Hírek

Megérkezett a Sensor Tower legfrissebb elemzése, amelyből kiderül, hogy az elmúlt félévben mekkora bevételt sikerült szerezniük az applikáció-áruházaknak.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben