A Snapchat jóváhagyott négy új API-t és engedélyezte a Bitmoji avatar használatát más appoknak

Alkalmazások - Játékok   |   2018.06.15 - 12:45   |   Írta: Máté Gergő   |   2231
15. jún A Snapchat jóváhagyott négy új API-t és engedélyezte a Bitmoji avatar használatát más appoknak

Az előző hónap végén kaptunk híreket arról, hogy a Snapchat számos API fejlesztésén dolgozik. Ezeket gyűjtőnéven Snap Kitnek neveznek és már négy API is elérhető.

A Recode megerősítette a korábban bejelentett összes funkciót.

A Snap login API lehetővé fogja tenni az emberek számára, hogy a Snapchat felhasználóneveiket használják más applikációkban való felhasználói fiókok készítéséhez. A Snap kamera API-val pedig elérhetővé válik a felhasználók számára, hogy megosszanak más applikációkból származó tartalmakat közvetlenül a Snapchat Story felületükre.

Egy másik API segítségével használhatjuk a Bitmoji avatarunkat más alkalmazásokban - például a Tinder üzenetekben -, a negyedik API pedig a fejlesztők számára teszi elérhetővé, hogy a nyilvános snapekből (felhasználói fotókból és videókból) Snapchat Story-t készítsenek más applikációkhoz vagy weboldalakra.

A Snap alelnöke, Jacob Andreou hangsúlyozta a személyes adatok védelmét.

"A Snap login API például csak a Snapchat felhasználói neveket osztja meg a fejlesztőkkel. Nem ad át demográfiai információt, például életkort vagy helymeghatározási adatokat, és biztosan nem tervezzük, hogy a teljes névjegyzéket elérhetővé tegyük a fejlesztők számára".

A Snap tervei között szerepel, hogy manuálisan vizsgáljanak át minden API partnert. Korábban beszámoltunk egy frissítésről, ami lehetővé teszi a Snapchaten elküldött üzeneteink törlését, illetve beszámoltunk a második generációs Spectacles kamerás szemüvegek Amazonra történő megérkezéséről.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése