Beast Brawlers・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2018.06.01 - 12:17   |   Írta: Ca$h   |   1298
01. jún Beast Brawlers・Tesztlabor

Már fárasztó volt, hogy egyik játék jobb a másiknál.

Mint arra gondolom mindenki emlékszik, rovatunk tesztalanyait az Appstore-os „New games we like” menüből válogatjuk, éppen ezért az esetek nagy részében ezek a játékok jók is szoktak lenni. Na de majd most … ne menjetek sehova!

Szerencsére ritkán fordul elő ilyen, bevallom nem is igazán értem, hogy egy ilyen listán ez hogy lehetséges, de ízlések és pofonok, nem érthetünk mindig egyet. Ugyanis a Beast Brawlers ha nem is egy pofátlanul rossz játék, de hogy fájdalmasan középszerű az már az első pár percből kiderül.

Elég csak egy pillantást vetni a főmenüre, meghallgatni a zenéket vagy éppenséggel a játék effektjeit. Majd miután végigmegyünk a rövid betanulási részen mér érezni is fogjuk, hogy mennyire semmilyen a játék. Nem érezni a fizikát, olyan súlytalan minden, ez a felülnézet se valami jó választás, mert valahogy nem érzi az ember az egész játéknak a mélységét. Az egyedüli pozitívum a rajzfilmes grafika és az egész szép animáció ahogyan mozognak a lények. De nálam már az kiverte a biztosítékot amikor bal kezes létemre rá kellett döbbennem, hogy a játék képe nem forgatható, nem is tudom mikor találkoztam utoljára ekkora hibával, szóval a lényeg, hogy hiába vagy bal kezes játsszál jobb kezes módra, megszoksz vagy megszöksz alapon.

Stílusát tekintve valamiféle átmenetet képez a MOBA játékok és a manapság egyre nagyobb teret hódító Brawler-Aréna hibridek között. Természetesen nem olyan összetett, kidolgozott, hatalmas egyéniséggel rendelkező lényekkel fogunk találkozni, mint mondjuk egy League of Legends esetében. Hozzánk lesz vágva egy jó nagy kupac lény, amiket fokozatosan tudunk unlockolni. Képességeik szerint lesznek csoportosítva, de ezeknek nem sok értelme van, mert ugye csak egyjátékos módban tudunk egymásnak ugorni, nincsen lehetőség csapatjátékra, hiába csatlakozhatunk egy klánhoz. Ebből kifolyólag a szerepek és a csoportok teljesen érvényüket veszítik.

A lények és képességeik nagy mértékben befolyásolják, hogy mekkora sikerrel járhatunk egy-egy csata során, sajnálatos módon nincsen elég játékos (kész csoda hogy van egyáltalán pár ember) akik ellen nyomulni lehet, szóval simán lehet hogy már a karrierünk elején nálunk 2-300 kupával erősebb ellenfelekkel fog összerakni a lobby. Mondanom sem kell, hogy ilyenkor sikerre igencsak kevés esélyünk van, esélytelen csatározásra viszont annál nagyobb. Ahogyan az lenni szokott itt is lesz hely négy loot ládának és négy óránként kapni fogunk egy ingyenest is, ebből is maximum kettőt. Ezekből lehet gyűjtögetni az aranyat, a fejlesztéshez szükséges kártyákat és az újdonságnak számító varázsitalokat is, amikkel némileg perzonalizálható a játékstílusunk. Eldönthetjük, hogy a sebességet, az erőnket akarjuk-e ideiglenesen növelni vagy éppenséggel némi extra életerőre van szükségünk stb. mindenki tapasztalja ki maga, hogy neki mi fekszik a legjobban.

Egyelőre a lehetőségeink tárháza igencsak csekély, konkrétan lehetőségünk lesz online meccsekre (Battle), aztán megtehetjük hogy gyakorlásképpen nekimegyünk ellenfeleinknek, de jutalom láda nélkül (Casual Battle) illetve gép ellenfelek ellen is lehet gyakorolni, bár ennek nem sok értelme van hiszen az emberekhez képest fájdalmasan buta az AI. Úgy érzem bőségesen mindent leírtam erről a játékról amit csak lehetett. Nem mondom, hogy megér egy próbát, mert vannak nála sokkal de sokkal jobb címek. Elég ha tudod, hogy ezt bizony érdemes kihagyni, de majd mindenki eldönti maga.

Szerintünk: 4/10

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése