Elképesztően tejel a mobilos Fortnite

Alkalmazások - Játékok   |   2018.03.25 - 20:11   |   Írta: N Marcell   |   6841
25. márc Elképesztően tejel a mobilos Fortnite

A béta verzió nem retentette el az embereket attól, hogy hatalmas összegeket költsenek a játékban.

Múlt héten adta ki az Epic Games a Fortnite nevű, elsöprő sikerű játékát iOS eszközökre. Pontosabban még nem adta ki, csak a béta verzió elérhető, aminek kipróbálásához is kódra van szükség. A játék maga az ingyen letölthető, de appon belüli vásárlásokat kínáló pénzügyi modellt alkalmazza, nem kis sikerrel: 

az első négy napban több, mint másfél millió dollárt kaszáltak vele.

Az információ a Sensor Tower nevű analitikával foglalkozó cégtől jött, ami több ilyesfajta játék pénzügyeit is megfigyelte. A Knives Out például 57,000 dollárt szerzett a megjelenés utáni négy napban, míg a Rules of Survival 39,000-et. 

 

 

“Becsléseink szerint a Fortnite már most 1,5 millió dollárnyi bevételnél jár, amiből egymilliót a mikrotranzakciók élesedése utáni 72 órában szerzett. Ezzel toronymagasan az összes olyan konkurens battle royale játék előtt tart, ami megjelent mobilra.”

Hogy legyen viszonyítási alap, a Pokemon Go 4,9 millió, a Clash Royale 4,6 millió dollárt gyűjtött az első négy nap alatt - a Fortnite így a harmadik helyen végez. De! Az említett címek már a teljes körű megjelenés után kerestek ennyit, a Fortnite még mindig “invitation only” állapotban van - így szinte biztos, hogy a teljes megjelenés után rekordokat fog döntögetni.

Forrás: AppleRider/9to5mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése