Zombik, kiskutyák és éttermi rendelés a legújabb ARKit demókban

Alkalmazások - Játékok   |   2017.08.31 - 21:00   |   Írta: N Marcell   |   1849
31. aug Zombik, kiskutyák és éttermi rendelés a legújabb ARKit demókban

A fejlesztők egyre messzebbre engedik a kreativitásukat.

Néhány héten belül megérkezik eszközeinkre az iOS 11, és vele együtt az ARKit – az eszköz, melyen keresztül a beágyazott valóságot (augmented reality) bűvölhetik az arra vállalkozók. A framework természetesen rengeteg alkalmazást támogat majd: játékoktól kezdve segédprogramokon át a vásárlást megkönnyítő appokig mindenhol alkalmazni lehet majd az új technológiát. A legfrissebb demók pedig még mélyebb betekintést adnak abba, mire is képes a híres-neves Beágyazott Valóság.

Az első videóban a Kabaq nevű cég demonstrálja, mire lehetne képes az ARKit egy éttermi környezetben: az étel simán megjelenik a tányérunkon, így könnyítve meg a rendeléssel járó döntést. Az éttermek a 3D modellekkel mutathatják majd meg a vendégeiknek, hogy miként néz majd ki az elkészült fogás.

 

 

A művészeknek is segítséget nyújthat az AR: Fabian Rasheed az iPad Próján szobrászkodott egy kicsit, természetesen az ARKitet (na meg az Apple Penciljét) hasznosítva. Az általa fejlesztett alkalmazás, a MakerStudio képes 3D-ben kirenderelni azt, amit a felhasználó megálmodik és megalkot.   

 

 

A harmadik videó a játékosoknak szól: a beágyazott valósággal egészen újszerű élmény érhető el. A zombik a saját nappalinkat özönlik el, így kölcsönözve egy eddig sosem látott realitásérzetet a programnak.

 

 

Akit kevésbé vonzanak a zombik, az is találhat magának szórakoztató elfoglaltságot: az ebédlőasztalon egész civilizációk útját terelgetheti a megfelelő irányba. Az Alpha azoknak szól, akik az otthonuk kényelméből próbálnák ki, milyen egy egész falunyi kisemberért felelősséggel tartozni. Vagy akár véget vetni nekik. A játékos az úr.

 

 

Természetesen a kisállatok szerelmesei sem maradnak ki a jóból. A Tamagochi-szerű állatnevelgetős appok egy egészen új szintre lépnek majd a AR meghonosításával. Végül is minek az igazi kiskutya, ha van beágyazott?

 

 

Nemsokára vége az iOS 11 nyílt béta-teszt időszakának, az új iPhone-ok megjelenése után pedig mindenki megkapja majd az áhított frissítést. Ekkor kezdik majd az ARKites alkalmazások ostromolni az AppStore-t, melyeknek többsége nagy valószínűséggel borzalmas és/vagy haszontalan lesz – de biztosak lehetünk benne, hogy megszületik pár olyan gyöngyszem is, amely kényelmesebbé, esetleg szórakoztatóbbá teszik a mindennapjainkat. Kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle.

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése