HAWK: Freedom Squadron・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.08.18 - 12:28   |   Írta: Ca$h   |   4286
18. aug HAWK: Freedom Squadron・Ismerkedő

Ha tetszett a Sky Force ettől el fogsz ájulni!

Igaz adni kell neki egy kis időt, mert ha mondjuk közvetlenül a Sky Force őrület után akarsz váltani vagy keresni valami hasonló mókát, lehet elsőre sírógörcsöt fogsz kapni, hiszen a Hawk grafikája, zenéje az egész hangulat olyan mintha pár óvodás megpróbálkozott volna a nagy előd nyomdokaiba lépni. De!

Itt van egy hatalmas nagy De! A Freedom Squadron igaz nem a látvánnyal és a külsőségekkel akar elcsábítani minket, hanem a döbbenetes tartalommal, játékélménnyel és ami a legfontosabb; a két játékos lehetőségekkel amiből aztán lesz dögivel. Emlékeztek amikor a Sky Force iránti szeretetből és tiszteletből nem nyugodtatok addig amíg a hajó ki nem lett maxolva, vagy minden pályán az insane fokozat is meg lett csinálva? Aztán megjelent a Nightmare fokozat és ekkor jött el a pillanat hogy nem tudtad most akkor nevess vagy inkább sírj, mert már piszkosul unod ugynazt a 13 pályát újra és újra és sajnos már az atom király muzsikát is megúntad, hiába a hihetetlen grafika és élmény a játék sajnos kifulladt. 

Namost a Hawk-ban ez a pillanat nem is tudom elképzelni mikor fog eljönni, elég csak arra gondolni, hogy több mint 100 pálya (igen jól olvastad) van a játékban és ez még csak az első fejezet a többi egyelőre nem elérhető. Természetesen mindegyik három nehézségi fokozatban. Húsz egymástól teljesen különböző hajó, amiket egyenként lehet gyúrni sőt még evolúciós ugrást is lehet náluk alkalmazni, a hajókra hat különböző felszerelést lehet aggatni, amik több száz variácóban lesznek elérhetőek, random ládákból vagy vásárlás útján. Huszonnégy szárnysegéd, amikből igaz egyszerre csak kettőt tudunk használni, de mindegyiket egyenként lehet gyúrni, fejleszteni, mindegyikük egy hatalmas nagy egyéniség saját specilis képességekkel és szuperrel. 

Végére hagytam a lényeget, a két játékos lehetőségeket. Egyrészt bármelyik pályát megcsinálhatjuk valami random kisorsolt emberrel, másrészt ha elértük a huszas pályát megjelennek egyéb elite co-op pályás lehetőségek amiket megúnni lehetetlen és akkor még ott van az Arcade pálya is, ami tulajdonképpen az egész játék egyben, folyamatosan egymás után jönnek a pályák, a világranglistán összehasonlíthatjuk magunkat hogy ki meddig volt képes eljutni. Harmincas pálya után újabb lehetőségek jelennek meg a „Trials” és az „Assault” módokban. 

Szóval ha túltettük magunkat a rajzfilmes, régi árkád autómatákat idéző grafikán, a kissé nevetséges hangeffekteken és gyerekes (ámbátor meglepően dallamos) muzsikákon, akkor sajnos már csak egy negatívum van amin nem tudom miért nem voltak képesek még javítani. A saját facebookos barátainkkal valami oknál fogva nem tudunk játszani, hiába vannak a barátlistán, mindig offline állapotban lesznek, ez egy akkora hiba amit villámgyorsan orvosolnia kellett volna a készítőknek, tekintettel arra, hogy a gém lassan egy éves és még mindig sehol sámli, eléggé elkeserítő a helyzet. Ettől függetlenül a randomokat villámgyorsan kisorsolja  a játék és szinte azonnal mehet majd a co-op móka, bármikor, bárhol, ahol csak tetszik. Mindenkinek bátran ajánlom, csak időt kell adni a játéknak és hamar elkapja a gépszíj az embert, bízzatok bennem, ki ne hagyjátok!

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése