Gatecrasher・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.08.15 - 12:48   |   Írta: Ca$h   |   1751
15. aug Gatecrasher・Ismerkedő

Döngessük meg azokat a kapukat!

Manapság egyre divatosabb műfajnak számít a játékiparban amikor az egész játékmenetet a zene viszi előre. Elég csak a Guitar Herora, vagy éppenséggel a TapTap Musicra, esetlegesen a Voezra gondolni. A Gatecrasher egy kicsit más, mégis ebbe a kategóriába tartozik.

Az egész játékra a minimal design jellemző, mégis valójában igencsak magas színvonalat képvisel, annak legalábbis aki veszi a fáradságot és nem adja fel az első fél órában. Mert a játék olyan nevetségesen nehéz, hogy ember legyen a talpán aki üvöltözés nélkül túléli ezt a rövid, ámbátor igencsak tartalmas betanulási időszakot.

Aztán egyszer csak azon vesszük észre magukat, hogy egyik kapu jön a másik után, majd a következő pálya és az azutáni, majd a zene egyre pörgősebb lesz, egyre dallamosabb és mi csak azt szeretnénk ha sose hagyná abba. de sajnos elég egyszer hibázni és kezdődik minden elölről. Magát a játékmenetet eléggé nehéz leírni, de azért én megpróbálom. Mi egy fénylő, folyamatos vonal vagyunk és az lenne a célunk, hogy a kör alakú kapukon megtalálva a rést továbbjussunk az akadálypályán, az első levelnél még fixek a kapuk, aztán elkezdenek pörögni, szűkülni, tágulni és még ki tudja mit fognak csinálni a későbbiek során. Nekem az első órában csak a negyedik szintig sikerült eljutni, de már akkor éreztem, hogy ez a játék bizony nagyon addiktív pés hatalmas királyság vele nyomulni, eredményeket elérni.

Külön meglepetésnek számít, hogy a játékon belül van egy másik játék, ami egy kicsikét más mégis hasonló az eredetihez, címe „Linechaser” és itt ugyancsak egy vonallal vagyunk, de kettő további vonal tekergőzésén keresztül kell megtalálnunk az előre vezető útvonalat. A sebesség természetesen itt is őrjítően gyors, az ember azt gondolná, hogy ezt képtelenség megszokni, pedig nem az. Egy videó megtekintésével kipróbálhatjuk a próbaverziót, vagy megvásárolhatjuk 0.99-ért ha annyira tetszene. Mindkettő cím nagyon különleges a maga stílusán belül mindenképpen próbáljátok ki őket.

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése