Transformers: Forged to Fight・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.08.11 - 18:51   |   Írta: Ca$h   |   2086
11. aug Transformers: Forged to Fight・Ismerkedő

Nemrég jött ki az új Transformers mozi, neked tetszett?

Ha tetszett ha nem, elkerülhetetlen volt, hogy a várható sikert meglovagolva – Last Knight, tehát szó szerint haha – zsinorban adják ki a különböző játékverziókat belőle. Jómagam már lenyelem és a vállam fölött hátradobom az előítéleteket, lásd a Power Rangers iOS verzióját ami zseniálisra sikeredett, szóval nyitott szívvel álltam neki a játék ismerkedésének.

Ami rögtön elsőre feltűnt és bevallom titokban reménykedtem is benne hogy ez változni fog – sajnos ez nem lett így – hogy a játék irányítása piszkosul egyszerű, primitív fájdalmasan nélkülöz minden innovativitást. A félreértések elkerülése végett a Forged to Fight egy verekedős játék, ez a stílus rendkívül nehezen játszható tapiképernyőn, elég csak a legnagyobb buynós címekre gondolni – Tekken, Mortal, Street Fighter – ahol a joyok és a gombok tökéletes harmoniájával leszünk csak képesek igazán ütősen játszani. Na … aki itt is erre vágyik az nagyot fog koppanni.

De mint ahogy korábban is írtam a Power Rangers elképesztően jól sikerült, bebizonyították, hogy a végtelen egyszerűségbe is lehet igazán mély játékélményt pakolni. Hát sajnos a Transformersnél ez nem sikerült. Jobbra tapizva lesznek a könnyű támadások, jobbra simizve pedig a közepes, a jobb oldalt folyamatosan nyomva pedig a látványos átalakulással is járó nehéz támadás. Kitérni logikusan minden ellenkező irányba lehet – teját hátra, le és fel – illetve védekezni a bal oldal folyamatos nyomásával leszünk képesek. Ha sikerült több találatos kombót bevinni az ellennek, akkor feltöltődik a szuperünk, amit sikeresen beütve általában a meccs végét szokta jelenteni. 

Sajnálatos módon több mint egy óra játék után se változott az irányítás, ahogyan a játék nehézsége sem. Nyilvánvalóan a gamma a kisebb korosztálynak készült, igazi komoly kihívásra maximum majd a multiplayerben lehet számítani, ahol meg természetesen a „pay to win” fog érvényesülni, ez egyébként már sajnos rögtön látható lesz a játékban.Az ég világon minden arra van kihegyezve, hogy ha játszani akarsz vagy fejlődni, akkor bizony tejelni kell … a kapzsiság sajnos erre a játékra is lecsapott és úgy ahogy van agyon is csapta. Kár érte, mert igaz túlkorosnak éreztem magam játék közben, mégis a döbbenetes grafika, a szép, folyékony, röccensémentes játékmenet bevallom elkapott, toltam volna tovább is. De milyen áron?

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése