Battle Bay・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.08.05 - 10:19   |   Írta: Ca$h   |   2479
05. aug Battle Bay・Ismerkedő

Mérges madarak helyett egy kis tengeri csata?

A Rovio Entertainmentet nem hinném hogy bárkinek is be kéne mutatnom, hiszen manapság már óvodás korban kezdődik az Angry Birds mánia, ami könnyen lehet egy egész generációt végig fog kísérni a halálos ágyig. Ez nem is baj, egészen addig amíg a sorozat hozza a kívánt minőséget. De itt most nem a kedvenc madarainkon van a hangsúly, hiszen a Rovio új vizekre evezett, egyébként szó szerint.

A Battle Bay egy teljesen más típusú játék, az egyetlen közös a kettő cím között talán csak a stílusos, rajzfilmes grafika, ami a srácok abszolút védjegye is lehetne akár. Új játékukban, valami meghatározhatatlan fajba tartozó lényekkel kell vezetni mindenféle csatahajót, hogy a nemrég még papírral és ceruzával vívott torpedósdit élőben átélhessük. Na gyerünk tartsatok velünk!

A szabályok rendkívül egyszerűek, két csapat feszül egymásnak a feladat annyi lenne csupán, hogy a megadott pontokat elfoglaljuk és meg is tartsuk azokat, ha esetlegesen nem sikerülne elfoglalni ezeket akkor van még egy esélyünk a győzelemre, mégpedig ha teljesen kiírtjuk a másik csapatot. Rengeteg típusú hajóval fogunk találkozni, melyeknek természetesen megvannak az erősségeik és gyengeségeik, de talán a legfontosabb tulajdonságuk, hogy milyen típusú és erősségű fegyvereket illetve felszereléseket tudunk rájuk aggatni. Amikből olyan sok van, hogy még felsorolni is lehetetlen lenne mindet.

Itt lép a képbe ugye a gyűjtögetés, a vásárolható tartalom, a F2P-modell, hiszen az igazán értékes és erős fegyverekre igencsak csekély esélyünk lesz a random generátor „segítségével”. Szóval sajnos a játékban erőteljesen érvényesül a manapság olyan természetesnek számító és végtelenül idegesítő fogalom; a „pay to win”. Kár érte, mert igencsak ígéretes kis cuccnak tűnt, persze akinek van türelme és ideje lehet el tud érni komolyabb sikereket, illetve az sem árt ha sikerül összeszedni egy csapatot és a haverokkal együtt tolni, hiszen a csaták között még kommunikálni is tudunk egymással, szóval talán ezzel a lehetőséggel ellensúlyozni lehet a fizető tartalom ránk erőszakolását. Kipróbálni mindenképpen érdemes, ki ne hagyjátok!

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése