Lode Runner 1・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.07.22 - 10:25   |   Írta: Ca$h   |   2278
22. júl Lode Runner 1・Ismerkedő

Egy hatalmas legenda éledt ma újra!

Kíváncsi lennék arra vajon hányan vannak közületek akik emlékeznek még a játéktörténelem egyik legnagyobb klasszikusára, a C64-en rongyossá játszott Lode Runerre. Pár pixelből álló grafikájával, minimál pályadesign-jával, varázslatosan egyszerű mégis hatalmas kihívásokkal kecsegtető játékmenetével pillanatok alatt magába szippantotta az embert.

A játék, mint ahogyan a legtöbb klasszikus, végtelenül egyszerű szabályokkal lett megalkotva. Van egy emberkénk, aki valamiféle bányában tevékenykedik, ami tele van szintekkel, létrákkal, kötelekkel, számtalan veszély leselkedik rá és ha mindez nem lenne elég akkor még végtelen számban jelentkező ellenfelek is az életére akarnak törni. Célunk az lenne, hogy felvegyünk a pályán minden kincset majd villámgyorsan távozzunk az ekkor kinyíló kijáraton keresztül.

Szerencsére az alapdolgokon nem változtattak a készítők, csupán a grafikán, pályatervezésen és a hangokon is természetesen. Illetve van még egy nagyon fontos változtatás; de ez csak az előnyünkre fog válni. Bizonyára mindenki emlékszik még a nagy öregek közül, hogy  a játéknak szinte védjegyévé vált az a játékelem, ahogyan az ellenfeleinknek csapdát tudunk állítani. Vagy magunk elé vagy magunk mögé tudunk fúrni egy lyukat, amibe beleugorva egy szinttel lejjebb eshetünk - ha menekülőre kéne fogni a dolgot – vagy éppenséggel ha az ellenfelünk esik bele akkor pár másodperc erejéig bentragad szegényke, de sajnos utána kimászik, a lyuk befoltozódik és már fut is utánunk tovább. Namost az eredeti játékban nagyon nehéz volt menekülés közben hátrafordulni és fúrni egy lyukat, a jelenlegi változatban szerencsére külön gomb lesz a hátra illetve az előrefúrásnak is, ami nagy mértékben megkönnyíti a dolgunkat. 

Vigyázat! Ha mi esünk bele a lyukba és nem tudunk kijönni belőle, akkor pár másodperc múlva meg fogunk halni amikor az újraépül. A játékban egyébként számtalan extrával találkozhatunk miután végeztünk pár alappályával, ilyenek a klasszikus pályák a régi játékból, vagy a pálya generátor amin keresztül kipróbálhatjuk mások elmebeteg pályáit, a többi pedig legyen csak meglepetés. Gondolom sejtitek, hogy a Lode Runner 1 – ezek szerint lesz több rész is? – instant belopta magát a szívembe, mindenkinek csak jánlani tudom, ha ismeri az eredetit ha nem, fantasztikus kis játék lett ez valljuk be.

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.

MentésMentés


Kommentek megjelenítése