Sky Force Reloaded・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.06.22 - 18:43   |   Írta: Ca$h   |   5008
22. jún Sky Force Reloaded・Ismerkedő

Amikor a retro időket idéző játék is retróvá válik.

Valóban ez történt és valójában érthető is a dolog, hiszen nagy volt a siker, de három év hosszú idő a számítástechnikában, volt mit polírozni az amúgy is mesterműgyanús játékon. Fogták hát a Sky Force-t és újragondolták. Istenem, hála az égnek hogy megtették.

Már csak azért is mert az elődöt nem ismertem  - valójában az újradolgozást is csak egy kedves barátomnak köszönhetem – és így lehetőségem nyilt letesztelni ezt az elképesztő játékot. Árkád játékterem, végeláthatatlan gépek egymás mellett, leülsz az egyik elé – ami a kedvenced - huszas bedob a gépbe, három élet felvillan és indulhat is a bulletthell pokol. Bár igazából erre a játékra pontosan ez az ami nem jellemező, hiszen olyan jó a hangulata, hogy a pokol lesz az utolsó dolog ami eszünkbe jut róla. Valójában egyetlen másodperc sem lesz a játék alatt amit ne imádnánk, igazából abbahagyni lesz maga a pokol annyira magába szippant.

A felállás nem túl eredeti, felülnézetes lövölde, csodaszép grafikával, effektekkel, pörgős dallamos, agyunkba égő muzsikával végigkísérve. Sőt! Még humor is lesz benne nem is kevés, ahogy az elején elveszítjük a hajónkat és kezdhetjük elölről a tunningolást és ahogyan azt a technikus csajszi felénk kommunikálja; zseniális. Szóval lesz ugye több mint egy tucat pálya, egyenként teljesítendő kihívások, ha mindet meg sikerül csinálni jöhet hard fokozaton ugyanez, majd ha ez is megvan már csak az insane fokozat marad hátra, amihez bizony már komoly tűzerőre lesz szükségünk. Minden pálya után csillagokat kapunk amikért fejleszteni tudjuk a tűzerőnket, életünket és természetesen a szuperképességeket is (lézer, pajzs, bomba), ezeknek egyikét a 3D touchra ki is oszthatjuk, ha esetlegesen nem lennénk megelégedve az elengedem a képernyőt amitől a játék drasztikusan lelassul és ekkor rakom be a supert technikával. 

Az élményt igencsak sűrűn fogják megszakítani reklámokkal, sajnos ajándékcsomagot is csak akkor kapunk ha megnézünk egyet. Viszont mindent ki lehet kapcsolni némi pénzmagért és higyjétek el nekem ez pont az a játék amire érdemes egy kicsit költeni és fogtok is. Ha mást nem is de a dupla csillagozást mindenképpen érdemes megvenni 1.99-ért. Ha bekapcsoljuk a facebookot felvehetjük a haverokat ismerősnek, megnézhetjük ők hol állnak a játékban és néha ajándékot is kapunk tőlük. A későbbiek során egyébként össze tudunk rakni más hajókat is, amik más-más előnyökkel és hátrányokkal fognak rendelkezni (pl. több élet, de lassabb sebesség) illetve lesznek másodpilótáink is, akik ugyancsak valami speckó képességgel növelik a túlélési esélyeinket (pl. a játék végén ha csak egyszer sérültünk azt megjavítja nekünk a cimbora ezért még elérhető lesz a sérülés nélküli kihívás).

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a Sky Force készítői megvettek kilóra, kb. azóta nem bírom abbahagyni hogy letöltöttem. Fantasztikus játék mindenki számára, de aki rendelkezik némi játéktermes múlttal annak az élmény hatványozottan felejthetetlen lesz. Vigyázat; életellopós, kapcsolatlegyilkolós, magadramaradós antiszocveszély!

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése