Disney Heroes・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2018.06.08 - 11:29   |   Írta: Ca$h   |   2678
08. jún Disney Heroes・Tesztlabor

A Disney se maradhatott ki az akció RPG zsanréből.

A Disney Heroes gyengén kezd és még annál is gyengébben folytatja mindezt. Adott lesz egy bugyuta, gyerekes (Lehet hogy már túl öreg vagyok ehhez a játékhoz?) történet, amibe inkább bele se kezdenék annyira nevetséges. Kialakul a bonyodalom, amit természetesen csak akkor tudunk megoldani, hogy végigverjük az egész várost. Valamivel kellemetlenebb dolog, hogy mindehhez a saját barátainkat és családtagjainkat kell két percenként laposra fenekelni.

De valahogy fel kellett építeni a gyűjtögetős, fejlesztgetős, zsebből pénzt kihúzós játékmenetet, mindezt szerencsére viszont akár három nehézségi fokozaton is megtehetjük. Könnyen lehet egyébként, hogy a célcsoport a kisebb korosztály volt, igaz a Disney logo ezt még nem feltétlenül tenné kötelezővé, lásd ugye Karib Tenger Kalózai, Star Wars, Pixar mesék stb. Éppen ezért mertem belevágni a kalandba, és nagy reményeket fűztem hozzá.

Mondanom sem kell, hogy amilyen nagyot fűztem, pont akkorát koppantam is, mert ez a játék fájdalmasan középszerű. Nincsen benne az ég világon semmi eredeti. Fogták a legsikeresebb címeket, összelopkodták belőlük az ötleteket, beleraktak egy jó nagy rakat Disney hőst, odarakták a logót és ennyi. Hol van a varázslat? Hol van az innováció? Hol van mindaz amire a cég felépült? Hát sajnos sehol.

Hős lesz bőven, gyűjtögetni lehet dögivel. Válasszuk ki az első kedvenc ötöt és őket gyúrogassuk amíg nem jön valami jobb. Arra ne is számítson senki, hogy esetlegesen stílusos lesz majd és összerakja mondjuk a Hihetetlen családot, mert ehhez bizony mélyen a zsebbe kell nyúlni, esetlegesen évekig kell tolni a játékot amire igencsak csekély esélyt látok.

A grafikai megvalósítás olyan mint az egész játék, középszerű, jellegtelen, szép is meg nem is, de sokkal inkább csak olyan mintha egy óvodás gyerek kartonból kivágott figurákkal harcolgatna csak úgy játékból. De ugye ami mondjuk piszkosul jól állt egy Sdoricának, az itt nem működik, mert ellentétben az előbbi címmel ez nem elég stílusos sajnos. A harc borzalmasan unalmas, nekünk csak annyi dolgunk lesz, hogy egy-egy hős szuperjét időzítsük, ennek következtében szinte azonnal felgyorsítva és automatára rakva fogunk „játszani’. Innentől fogva nem is marad más hátra csak a farmolás, hogy belőjük multis meccseken kikkel akarunk védekezni és menjen minden magától. A főképernyőn látszik, hogy idővel számtalan egyéb tevékenység is elérhető lesz majd, de könnynen lehet hogy hozzám hasonlóan eddig már senki nem fog eljutni. Mert egész egyszerűen nem elég jó hozzá a cím, lapozunk és megyünk tovább a következőre, vagy vissza a nagy kedvencekhez.

A Disney Heroes mobil változata sajnos nem egy jó játék. Közepesen teljesít minden téren, el lehet vele lenni egy ideig (inkább csak rövid, mint hosszú) de megváltani nem fogjuk vele a világot. A Disney Infinity hatalmas sikerén felbuzdulva lelkesen álltam neki a tesztelésnek, ami villámgyorsan le is tört mint a bili füle. Ki lehet próbálni, de sajnos nem érdemes.

Szerintünk: 5/10

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése