Like a Boss・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2018.01.19 - 11:06   |   Írta: Ca$h   |   1421
19. jan Like a Boss・Tesztlabor

Nehéz a dolga a főgonosznak …

Emlékszel még a Diablo bármelyik részére, emlékszel a pályák végén lévő hatalmas Bossokra, hogy hányszor verted le őket, hányféle nehézségi fokozaton? Sose jutott eszedbe, hogy szerencsétlennek arra nem volt esélye hogy kétszer üssön, vajon milyen érzés lehet ilyen Bossnak lenni, ücsörögve egyhelyben és reszkető pi**ával várni, hogy megint jöjjenek a hírók és jól elkenjék az arcod. Na most választ kapunk minden kérdésünkre.

A Bossoknak elegük lett a mocskos kis hősökből, elhagyták hát szeretett dungeonjukat és úgy döntöttek, hogy kezükbe veszik az irányítást. Ahogyan az sejthető volt a Like a Bossban nem kevés humorral megfűszerezett, ferde tükröt tartva a játékosok elé vehetjük át az irányítást, és játékosként irthatjuk az AI gémereket. Akik bőszen szövegelnek és mondják azokat a tipikus dialógusokat, amiket mi is állandóan a monitor/Tv-be fröcsögünk egy-egy komolyabb Boss Fight alatt. Jómagam hatalmas Destiny fan vagyok és nem kevés olyan szöveggel találkoztam amit jómagam is üvöltözni szoktam a harc hevében. A feeling mondanom sem kell hogy hatalmas.

Az gondolom mindenki számára egyértelmű volt, hogy a Like a Boss egy RPG játék, abból is leginkább egy Diablo klón, külön érdekessége a túlzottan pixeles grafika, ezzel is némi retro feelinget adva a hangulatnak. Adott lesz egy tartalmas és rövidnek semmiképpen sem nevezhető kampány, amikor is a térképen lévő dungeonokban látogatjuk meg a Boss haverokat és segítünk nekik leverni a sok kis hülye hőst. Ahogy haladunk előre a történetben jelennek meg szépen zsinórban az erősebbnél erősebb ellenfelek. Rövid (nem kicsit) humoros bemutató után már mehet is a harc. Vigyázat a kis pimaszok nagyon össze tudnak dolgozni, érdemes először a papokkal és varázslókkal végezni, majd utána lecsapni a szemtelen harcosokat, különben kb. örök élettel rendelkeznek, nem ritkán akár vissza is jönnek a halálból.

Jómagam pont kifogtam egy dupla XP hétvégét, ami miatt olyan szinten elfejlődött a szörnyem, hogy fájdalmasan könnyű volt a játék. Szerencsére viszonylag hamar csatlakozni tudtam egy klánhoz, ahol elérhetővé vált a „raid” opció, ami meg már túlságosan nehéz volt szegény karakteremnek, lévén ezt leginkább több játékosra tervezték. A raidben számtalan feladattal fogunk találkozni, a cél az lenne hogy mindegyiket teljesítve legyőzzük a végén lévő szuperherókat. Mondanom sem kell, hogy ez egyedül nem fog sikerülni, de csapatként működve mindig beleadunk a közösbe némi XP-t, és a szezon végén busás jutalom üti a markunkat.

Természetesen itt is lesz fejlődés, skill tree, képességek, felszerelések hatalmas mennyiségben. Ha éppen nem érünk rá akkor kiküldhetjük a kis minyonokat, hogy helyettünk csináljanak meg egy-egy régebbi pályát, ebből egyszerre csak tízszer tudnak próbálkozni, de ha marad a végére még némi pontunk akkor újra nekifuthatunk egy tízes körnek. A végén nyersanyagot fogunk kapni, nem is keveset, ezeknek egy részét magunkra tudjuk aggatni (de sajnos egyszerre csak négyet), a maradékot vagy megtartjuk, vagy eladjuk. Sajnos erre nagyon kevés hely lesz az inventory-ban, amit ha bővíteni akarunk vagy nagyon sokáig farmolni kell a piros köveket, vagy pedig „csupán” 4.99-ért akár meg is vehetjük felgyorsítva eme folyamatot. A pályák végén kapott lootot ingyen videók megnézésével akár meg is duplázhatjuk, nincs is ezzel semmi gond, ha éppenséggel nem mindig ugyanazt az egy darab videót kellett volna megnéznem … némi öröm az ürömben, hogy ez a Domination volt, ami a kétszázadik megnézés után felkeltette az érdeklődésem és több mint valószínű, hogy jövő héten ezt fogjuk nektek letesztelni.

Elképesztő mennyiségű és erősségű felszereléssel, komplett szettekkel fogunk találkozni, amiket a szintünknek megfelelően magunknak tudunk összehegeszteni. Igyekezzünk minél erősebb cuccokat készíteni, a lehető legjobb minőségű ásványokból, a végén már értékes köveket és rúnákat is bele tudunk rakni a felszerelésbe ezzel nem kicsit erősítve szörnyűnket. A Fegyverekből minden szinten háromféle is lehet, nem érdemes mind a hármat megcsinálni, elég lesz csak egy típust kiválasztani és emellett letenni a voksunkat.

A Like a Boss egy nagyon szórakoztató, vicces, élvezetes kis játék, az egyedüli gond vele csak az, hogy viszonylag hamar repetitívvé tud válni és elveszítjük az érdeklődésünket. De minimum egy hétre mindenkinek tud némi változatosságot nyújtani ebben az egysíkú, egy irányba haladó telített piaci helyzetben. Próbáljátok ki, érdemes!

Szerintünk: 6/10

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése