Komoly változás jöhet: összemosódnak az iOS és a MacOS appok

Alkalmazások - Játékok   |   2017.12.21 - 09:38   |   Írta: L Ferenc   |   2342
21. dec Komoly változás jöhet: összemosódnak az iOS és a MacOS appok

Az eddigi külön alkalmazások helyét a jövőben egységesített új appok vehetik át.

A Mac App Store-ból letöltött szoftverek nem pont ugyanolyan felhasználói élményt és ugyanolyan szolgáltatási kört biztosítanak, mint az Apple App Store-ból letöltött iOS alkalmazások, és ez az Apple szerint egyáltalán nincs rendben. Láthatáron az Apple szoftverplatformjainak eddigi legkomolyabb megújulása.

Jól értesült források szerint az iOS-re, illetve a MacOS-re fejlesztett alkalmazások közötti határmezsgyét vélhetően már jövőre el fogja mosni az Apple, és a lépésnek vélhetően nemcsak a felhasználók, hanem a szoftverfejlesztők is örülni fognak. Az úgynevezett egységesített applikációk bevezetését követően a felhasználók az okostelefonjaikon és tabletekein, illetve számítógépeiken lényegében teljesen ugyanolyan szolgálatásokat és funkciókat kapnak majd az adott alkalmazásoktól. 

Ez eddig nem így volt, elég csak például a Twitterre gondolnunk. A népszerű csicsergő alkalmazás MacOS verziója több olyan frissítést sem kapott meg, amit az iOS kiadás igen, és emiatt a két verzió között jelentős különbségek alakultak ki.

A fejlesztők alapvetően örömmel fogadják a kilátásba helyezett változást, és úgy gondolják emiatt az iOS és a MacOS egységesen fejlődhet, illetve növekedhet, nem pedig egyikük rovására. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése