Idle Empires・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.09.18 - 14:11   |   Írta: Ca$h   |   1419
18. szept Idle Empires・Ismerkedő

Kezdhetjük a hetet egy kellemes kis klikkerrel?

Az Idle Empires alaptörténete zseniálisan vicces, adott egy képzeletbeli királyság, ahol az uralkodó olyan szinten kizsákmányolta az embereket, hogy azok ellene fordultak, forradalmat szítottak és menekülésre kényszerítették a kapzsi királyt. Aki végső elkeseredésében egy kis időutazáshoz folyamodott.

Belépve a kapuba pont csak annyit utazott vissza, hogy virágzó birodalmának a hajnalán legyen – az időutazásos paradoxonokkal most inkább ne foglalkozzunk – segédünk, aki velünk jött megígértette velünk, hogy ezúttal mindent sokkal jobban fogunk csinálni, nem lesz kizsákmányolás, csak a nép fog számítani és az amit ők akarnak. Első lépésként szembejön egy parasztház és a hozzá tartozó földműves, akinek az othonát „megreformálva”rögtön át is alakítunk szénbányává. Igaz a parasztnak ez nem tetszik, mondja is hogy ő annyira szerette a kis házát és a földművelést, de mi nem foglalkozunk vele, folyton csak a profit mennyiségét emlegetjük.

Ekkor lép a képbe az eszetlen tapizgatása a képernyőnek, ami a játék szerves részét fogja képezni, már ha éppen nem nevetjük magunkat rongyosra a király, a segédje és a rabszolgasorsba taszított melósok közötti szövegelésektől. Ezeket érdemes mindig elolvasni, mert egyszerűen  frenetikusak, már-már Monty Python magasságokba emelkednek. Ellentétben a többi klikkerrel itt a humor és a szövegek, a történet nagyon komoly szerepet kapnak. Ott lesz például a békétlenségi (unrest) számláló, ami azt mutatja, hogy a nép mennyire elégedetlen és mikor fog fellázadni ellenünk.

Mindeközben az orkok, kint a városon falain kívül támadni készülnek, birodalmunk építése mellett hadseregünk erejével is foglalkozni kell, amihez időnként le kell vernünk pár parasztlázadást, illetve folyamatosan szembe kell mennünk a nép akaratával. Ahhoz képest hogy megígértük ezúttal mindent másképp fogunk csinálni, pontosan olyanok leszünk mint a jövőben voltunk és persze leszünk is, mert ami történt megtörtént változtatni rajta nem lehet, ezt már a Lostban is megtanultuk ugye. Az Idle Empires egy rendkívül jópofa kis játék, érdemes tenni vele egy próbát!

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése