Angry Birds Evolution・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2017.09.13 - 11:18   |   Írta: Ca$h   |   3289
13. szept Angry Birds Evolution・Tesztlabor

A mérges madarak megállíthatatlanok!

A Rovio Entertainment ha mást nem is mondhat magáénak, de tény hogy történelmet írtak a a mobilos játékok iparágában. Az Angry Birds egy igazi sikertörténet, bebizonyította, hogy a sok kicsi sokra megy igenis a leghatékonyabb üzleti megoldás, lásd Netflix, Apple Music, Spotify stb. mert most már minden erre épül, így lesznek a szerény emberekből multi milliárdosok.

Amilyen hatalmas siker volt az Angry Birds és egyik jobbnál jobb ötlet jött ki a másik után, olyan szinten csökkent az innováció a cégnél és lettek leginkább csak játék gyárosok, jómunkásemberek, semmi több. Most már a Rovio Entertainment is csak egy a sok közül, azzal a különbséggel, hogy ők még mindig leginkább a szerencsétlen madárkákról nyúznák le, azt a ma már rendkívül vékony rókamadárbőrt. De megtették újra, úgyhogy le is teszteltük nektek alaposan legújabb címüket. Igaz közben talán kijött még egy újabb, de most erre inkább nem is mondanék inkább semmit.

Korábban már tettek egy próbát a srácok az RPG bonyolult világával, az Angry Birds Epic nem is volt olyan rossz próbálkozás, egyedül talán csak a repetitív játékmenet vetett véget nagy lelkesedésemnek. Az Evolution most egy picit hasonló stílusban igyekszik meglovagolni ezt a zsanrét, azzal a különbséggel, hogy ezúttal kicsikét talán mélyebbre ástak. Na persze nem kell olyan véresen komoly RPG elemekre gondolni, hiszen még mindig talán a legkisebb korosztály a fő célcsoport, de valahogy az Evolution mintha egy picit érettebb lenne a társainál.

Azt ugye már megszokhattuk, hogy az Angry Birds játékok vérprofi, mesteri iparos munkák, ha grafikáról, hangokról és zenéről van szó, erre ki se kell térni, mert valóban azok. Az Evolution fő mozgatórugója a gyűjtögetés és ahogyan a nevében is benne van a karakterfejlődésen, evolúciós ugráson lesz. Első körben adott egy három fős csapat (a későbbiek során ez ötre duzzadhat), velük kell végigkalandoznunk, vagy sokkal inkább vernünk a mezőnyt a tartalmas térképen. A játékmenet a régi időket idézi, pontosan úgy kell kilőni madárkáinkat, mintha csúzlival tennénk, csak ezúttal csúzli nélkül, látni fogjuk pontosan merre fognak repülni és ha lepattannak hol folytatják mindezt, ezek után mintha flipper játékban lennénk össze vissza fognak pattogni majd visszarepülni a helyükre. A cél csak annyi lenne hogy letakarítsuk a pályát. Mindent törni fogunk, zúzni, robbantani, a látvány hatalmas, a fizika pedig hibátlan. Miután letakarítottuk a pályát jöjet is a megérdemelt jutalom avagy a loot.

A szerepjátékos játékelemeket megtartva itt is lesz számtalan fajta nyersanyag és gyúrási lehetőség, rengeteg elérhető és összegyűjthető madár, mindegyik hatalmas forma és egyéniség. Illetve a megszokott színek továbbra is megmaradtak (fehér, fekete, piros, kék és a sárga), a madaraknak típusonként lesz egy szuper képessége, amit a színük határoz meg, ezek hasonlatosak lesznek az eddigi címekhez, tehát a kék például becsapódás után háromfelé válik és úgy pattog tovább, a sárga egyenesen átmegy mindenen és így tovább. Éppen ezért érdemes a csapatunkat úgy összeállítni, hogy ha lehet minden színből legyen egy madár, a tökéletes kihasználtság és harmónia miatt. Ha pedig a kedvencünkkel elértük a maximális szintet jöhet az evolúciós ugrás ami nem csak erőben és képességekben fog megmutatkozni, hanem külsőleg is sokkal de sokkal kúlabb és gizdább lesz (néhol pedig nagyon vicces).

A térképen számtalan tevékenységgel fogunk találkozni, amik a legtöbb esetben csatározáshoz vezetnek természetesen, főleg miután meglesznek a felfedező madaraink, akik további eseményeket tesznek elérhetővé ilyen lesz például az Adventure, amihez el tudunk küldeni pár madarat, akik az idő lejártával kincsekkel megpakolva térnek majd vissza. De lesznek kihívások, speciális támadások illetve ott lesz a multiplayer is, ami megér egy külön misét. Itt ketté van osztva a pálya, középen adott lesz pár ellenséges madár akik mindig azt fogják sebezni akinek a térfelén éppen állnak, nekünk az lenne a dolgunk, hogy minél több ilyen madarat jutassunk az ellenfelünk térfelére. Sajnos a dolog eléggé véletlenszerű, nehéz kimatekozni, hogyan fog alakulni a következő támadásunk, szóval ezt nem nevezném igazán kompetitív játékmódnak, inkább csak az nyer akinek nagyobb a szerencséje.

Az Angry Birds Evolution hozza az elvárt szintet, ami sajnos most már eléggé alacsonyan van, viszont egy érdekes, élvezetes, jó kis játék ez, legfőképpen a kicsi korosztálynak kitalálva, de sajnos ahogyan az összes többi elődjénél itt is repetitívvé válik az eleinte egyébként jópofa játékmenet. A klán illetve többjátékos opciók további játékidőt adhatnának a címhez, de sajnos nem tesznek eleget ahhoz, hogy hosszabb időre le tudjon kötni minket. Mindenképpen pozitívnak tartom, hogy tökéletesen játszható ráköltés nélkül is, a fizetős tartalom csak a rajongóknak lesz fontos opció. Kipróbálni mindenképpen érdemes, csak ne számítson senki nagy dologra, nem kell komolyan venni, ez is csak egy játék a sok közül, ami éppen most esett le a futószalagról.

Szerintünk: 7/10

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.

MentésMentés


Kommentek megjelenítése