Metal Slug Attack・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.09.10 - 14:01   |   Írta: Ca$h   |   2287
10. szept Metal Slug Attack・Ismerkedő

Egy árkád legenda visszatért!

Nem szeretném ha bárki is sértésnek venné, de én már jómagam se tudom hány éves vagyok valójában, milyen közösségbe kéne tartoznom, mit kéne tennem a koromnak megfelelően. Szóval a kérdésem az lenne, hogy mindenki ismeri a legendás Metal Slug sorozatot? Ha véletlenül nem, akkor nem kell rosszul érezni magad miatta, keress rá a neten és próbáld meg elképzelni vajon milyen lehetett ezzel automatán nyomulni úgy, hogy minden élet számít, hogy az insert coin súlyos százasokat jelentenek (volt amikor még csak huszasokat ugye … ), hogy gyerekek tucatjai lesik minden mozdulatodat abban bízva te majd tovább jutsz mint a többiek.

A Metal Sug sorozat valóban mérföldkő volt a játéktörténelemben, nem igazán a grafikája miatt, hanem a hangulat, a humor, a muzsika az egész játékélmény miatt. Nem csoda hát, hogy a készítők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legenda fennmaradjon, tovább éljen, emlékezzen rá mindenki. A Metal Slug Defense után jöjjön hét a Metal Slug Attack.

Az MSA egy vérbeli japán játék, le se hazudhatnák a készítők, rendelkezik minden jellemzővel ami ezekre a címekre jellemző, legyen szó fél órás betanítási időszakról, számtalan fizetőeszközről és olyan mélységekről amikre csak akkor fogsz rájönni, ha már toltad vele eleget kb. olyan egy hetet. Külön érdekessége a játéknak, hogy a készítők alaposan odafigyeltek arra, hogy a grafika teljesen az eredeti időket idézze, hiába van retina displayed, csodaszép színekkel és felbontással, a grafika akkor is pixeles lesz és ezzel megadják azt a kötelező feelinget ami ezekre a játékokra jellemző.

Jelen esetünkben nem balról jobbra szkrollozós lövöldéről lesz szó, hanem balról jobbra szkrollozós taktikai stratégiázásról, az MSA-ban csupán annyi dolgunk lesz, hogy a mi bázisunkból spawnoló emberekkel legyakjuk a jobb oldali bázist, ez eleinte gyerekjáték lesz és nem is fogjuk érteni mi ebben a nehéz. Ha igazi kihívást akarunk hanyagoljuk a betanításra kitalált kampányt és rögtön vágjunk bele a több játékos élvezetekbe. Na itt fogjuk csak megtapasztalni miről is szól ez a játék. Őrületes taktikai döntések vannak a játékban, rengeteget számít milyen egységekkel vágunk neki a csatának, milyen sorrendben rakjuk ki őket ahogyan az is, hogy mennyire tápoltuk szét őket mielőtt csatába indultunk volna. Elképesztő mélységek, fejlesztések, tartalom van a játékban, ez a cikk nem is elég arra, hogy mindezt bemutassam nektek, mert bizony ezt ki kell próbálni! Nehogy kihagyjátok!

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése