Dandy Dungeon・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.04.18 - 08:54   |   Írta: Ca$h   |   1856
18. ápr Dandy Dungeon・Ismerkedő

Amikor az ember besokall a mókuskeréktől.

Főhősünk, Yamada, aki egy játékfejesztő cégnél robotol nap, mint nap. Egyik reggel arra ébred, hogy nincsen kedve munkába menni, elege van, nem bírja tovább, otthon akar maradni és kitalálni a saját kis játékát, olyan körülmények között, ami neki a legkényelmesebb. Le is dobja rögtön az öltönyt, alsógatyára vetkőzik és nekikezd a munkának.

A játék első negyedórájában azt sem fogjuk tudni, hogy akkor most ez a cucc miről is szól? Jómagam majdnem letöröltem, családos emberként minden egyes értékes perc számít ugye, de szerencsére valami perverz kíváncsiság által vezérelve tovább nyomtam. Mit is mondhatnék? Megérte, de nagyon!

 

 

A Dandy Dungeon tipikusan egy bájosan elmebeteg, kis japó játék, ami rendelkezik minden olyan stílusjeggyel ami miatt a Nintendo játékok és konzolok a mai napig piacvezetők. Hiszen nem a grafika és a látvány a minden, hanem a lélek, a spiritusz és az élmény, a japánok ezt jól tudják már régóta. Ahogyan haladunk előre a történetben Yamada egyre több mindent kitalál a kis labirintusos játékába. Fantasztikus élmény végigkövetni, ahogyan egy végtelenül egyszerű kis játékból egy „komoly” – azért olyan nagy dologra senki se számítson –, kis akció RPG kerekedik. Kedvenc pillanatom, amikor a kollégánk, aki időnként kétségbeesetten meglátogat minket, hogy ugyan menjünk már vissza dolgozni, pánikolva rohan be a lakásba, hogy mellénk költözött egy csodaszép lány és, hogy ilyen szépséget még sosem láttunk. Alighogy feldolgoztuk az információt, a lány már be is csönget hozzánk, természetesen szerelem lesz első látásra, ezzel együtt jön is az ötlet, hogy a játékban meg kell majd menteni a hercegnőt. Erre le is töltünk egy alkalmazást a szerelemfonunkra – love phone –, ami mindig mutatni fogja, hogy mekkora a lány irántunk érzett szerelme, hiszen jó kockaként rájövünk arra, hogy minél többször menjtük meg őt a játékban, annál jobban fog minket szeretni a való világban.

A Dandy Dungeon egy tündéri kis játék, egy programozóról és arról hogyan jön létre a tökéletes játék. Természetesen itt is lesznek fizetős tartalmak, ha több életet szeretnénk, vagy éppenséggel némi extra nyersanyagra lenne szükségünk. Semmiképpen se hagyjátok ki, érdemes kipróbálni!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése