Shapey Heads・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.04.13 - 08:43   |   Írta: Ca$h   |   2229
13. ápr Shapey Heads・Ismerkedő

Tudod mi az a QTE?

A QTE jelentése quick time event, régebben nagy sikere volt ennek a dolognak, annyi lenne a lényege, hogy a legtöbb játékban voltak olyan események, álatlában főellenfeleknél, amikor rövid időn belül gombokat kellett nyomogatni. Ha egyszer is hibáztál kezdődhetett minden elölről vagy éppenséggel sebződtél egy jó nagyot. Az emberek többségén ki szokott fogni ez a dolog, de jómagam mindig is imádtam az ilyen jellegű kihívást.

Aztán ahogy fejődtek a játékok egyik sikercím jöt a másik után. Ilyen volt például a Guitar Hero is, amit nem csak gitárral lehetett ám játszani, kontrollerrel egészen más élmény volt, leginkább QTE-nek neveztem volna azt is. A Shapey Heads ezeket az időket hivatott felidézni bennünk.

 

 

Főszereplőnk egy hatalmas fejű kis lény, aki el szeretne jutni egyik pontból a másikba – mi már tudjuk hogy sose fog szegény, főleg hog az út végtelen – sajnos azonban számtalan akadály fog jönni mindeközben. Szerencsére rájött arra, hogy ha a fejét megfelelő alakzatokba változtatja – beteg ‒ simán át tud menni rajtuk. A többit már sejtitek, egyre gyorsabb és nehezebb, egyre komolyabb kihívást jelentő pályarészek várnak azokra, akik QTE-mesternek érzik magukat. Bevallom, a játék még rajtam is kifogott, mert a jól megszokott ellentétes gombok nyomogatása helyett itt a képernyőt kell tapizni, ami egészen másfajta koncentrációt igényel.

A Shapey Heads egy régi recept új szülöttje, el lehet lenni vele egy ideig, de nem egy forradalmi játék. Biztos vagyok benne viszont, hogy lesznek majd szerelmesei, főleg olyanok között, akik nem találkoztak még a stílussal.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése