Dragon Hills・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.05.16 - 20:10   |   Írta: Ca$h   |   2166
16. máj Dragon Hills・Ismerkedő

A királylány kétségbeesetten sírdogál a torony tetején, gonosz sárkány őrzi rabságát, egy hős lovag érkezik fénylő páncélban, fehér lovon…

…a folytatás már mindenki számára egyértelmű. Biztosak vagyunk benne? Pontosan ezt lovagolta meg a zseniális Cezary Rajkowski és a mögötte álló Rebel Twins és egy elegáns svédcsavarral úgy folytatták a történetet, hogy a lovag benyit a toronyba. Hatalmas, hősies csata zajait lehet hallani, kalapálások, csattanások, kardog csattognak, majd kacagva kirohan a toronyból egy hatalmas kincsesládával a vállán és elmenekül. Társai hangos röhögések közepette utána rohannak. A királylány dúl, fúl és toporzékol, majd vörös fejjel beveti magát a toronyba és pillanatokon belül egy sárkánnyal a lába között robban ki – szó szerint – a falakat porig rombolva és a „hősök” nyomába ered.

Igen, igen, ez egy kicsit olyan Shrekes, nem igaz? Ha nem is láttunk ilyet még korábban, az már egyszer biztos, hogy ők voltak azok, akik ezt a twisted mesevilág feelinget létrehozták. Megdöbbentő, humoros és rendkívül szórakoztató. Ezek lehetnének akár a Dragon Hills legjellemzőbb jelzői is, hiszen a királylány a hatalmas sárkány hátán másfél méteres karddal a kezében, ahogy a hős lovagok után ered, eléggé egyedi pillanat a gameres múltamban. 

Maga a játékmenet már nem nevezhető ennyire mesterinek, igaz, nem is abból a célból készült. A manapság oly divatos, egyujjas módszert hivatott meglovagolni, hiszen elég csak egy tapizás és sárkányunk már a földbe is ássa magát, majd onnan kitörve, újult erővel tud nekirontani mindennek, ami mozog és ami nem. Célunk az lenne, hogy az összes komisz harcost leigázzuk, közben mindent porig romboljunk, mindeközben aranyat is gyűjtsünk, ha lehetséges, hiszen két meccs között ebből vehetünk mindenféle komolyságos fejlesztést (páncél, kard, égi csapások, erősebb sárkányok, stb.). 

A zseniális, már-már legendának számító Tiny Wings végtelenül egyszerű játékmenetét megfordították, és ezúttal egy tapira nem a levegőbe emelkedünk, hanem a föld alatt túrva magunkat robbanunk ki ugyancsak a levegőbe, majd egyfajta fordított fizikát alkalmazva, minden ellenfelen és környezeti tényezőn. Mindezt döbbenetesen hangulatos, vicces látvánnyal és zseniális hangeffektekkel végigkísérve. Néha már azon vesszük észre magunkat, hogy elgondolkodunk mi most akkor a jók vagyunk, vagy a rosszak? Persze nem kell komolyan elfilozofálni a játékon, elég ha csak felhőtlenül szórakozunk pár megálló között és mindeközben elfelejtjük a mindennapos gondjainkat. Na, erre tökéletes választás a Dragon Hills.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése