A Samsung Galaxy S10 a Face ID-hoz hasonló arcfelismerőt kaphat

Tech Hírek   |   2018.03.18 - 20:36   |   Írta: Máté Gergő   |   3820
18. márc A Samsung Galaxy S10 a Face ID-hoz hasonló arcfelismerőt kaphat

A Korea Herald szerint a Samsung beszállítói egy 3D-s arcfelismerő rendszeren dolgoznak.

Sokak számára csalódást okozott, hogy a Samsung Galaxy S9 és S9+ csak 2D-s arcfelismerő rendszert kapott. Az elavult technológia ugyanis könnyedén átverhető fotókkal és videókkal. Egy izraeli startup, a Mantis Vision jelenleg is egy 3D-s kamera szenzoron dolgozik a Samsung Electronics következő Galaxy S okostelefonjai számára (amelyet már most Galaxy S10-ként emlegetnek). A koreai The Bell cikke szerint az izraeli startup cég a Namuga nevű vállalattal közösen dolgozik egy kameramodulon, illetve annak szoftveres integrációján.

A Namuga szállítja a 3D-s modulokat az Intel realSense kamerákhoz, amelyeket az ASUS, HP, Dell, Lenovo és Acer laptopjaiban és táblagépeiben használnak. A Samsung elsőként szeretett volna arcfelismerő azonosítási rendszerrel felszerelt okostelefonokat kiadni, ezért bevállalták az ezzel járó kockázatot és 2D-s arcfelismerő modullal adtak ki készülékeket. Ez a rendszer viszont egyáltalán nem volt biztonságos és a vállalat nem alkalmazhatta azonosításra a vásárlások során.

Ezzel szemben az Apple megvárta, amíg kissé kiforrottabb lett a technológia és a Face ID-val egy olyan rendszert hoztak létre, amely biztonságosabb, mint a Touch ID. Tény, hogy a 3D-s arcfelismerési technológia jóval biztonságosabb, mint a 2D-s technológia, de ez sem tökéletes. Az almás vállalat Face ID rendszerét is sikrült átverniük ikreknek és közeli rokonoknak.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése