A OnePlus korántsem szégyenkezik az Apple előtt

Tech Hírek   |   2019.02.03 - 21:24   |   Írta: Imelda.H   |   4238
03. feb A OnePlus korántsem szégyenkezik az Apple előtt

Nem akárhogyan büszkélkedik a kínai mobilgyártó azzal, hogy a OnePlus 6 és 6T voltak a legkelendőbb prémiumkategóriás mobilok 2018-ban

A Counterpoint Research idén is elkészítette a 2018-as évre vonatkozó elemzését, melyből kiderült, hogy a mobiltelefonok prémium szegmensében első helyen az Apple állt, azt követte a Samsung és a Huawei.

iphone-x

Amellett, hogy a Huawei 97%-os éves növekedésével szinte megduplázta piaci részesedését a P20 és Mate 20 típusoknak köszönhetően, a OnePlus is kiemelkedő teljesítményt produkált. A kínai mobilgyártó növekedésével rekord magasra emelte az indiai prémium piacot.

A Counterpoint Research elemzőcég 2018 decemberi jelentése szerint a globális prémium okostelefon-szegmens továbbra is gyorsabban növekszik, mint maga a teljes okostelefon-piac. Az éves növekedés vezetője az Apple és a Samsung voltak, ezen márkák mögé pedig olyan kínai gyártók sorakoztak, mint például a Huawei, az OPPO, a Vivo és a One Plus. A márkák sokfélesége egyre növekszik a felsőkategóriás szegmensben, és ha már itt tartunk a OnePlusnak van is mivel büszkélkednie, hiszen a OnePlus 6 és a OnePlus 6T modellek voltak a legkelendőbbek ebben a szegmensben 2018-ban. Harmadik helyen a Samsung állt S9 Plus okostelefonjával.

A gyártó igyekezett minél hamarabb a világ tudtára adni örömét, méghozzá egyik social média felületén keresztül. Twitter oldalukon egy humoros képet tettek közzé, amin ugyan nem valószínű, hogy az Apple dolgozói is hatalmasat derültek:

„Hey Siri, melyik India elsőszámú prémium okostelefonja?”

OnePlus twitter post

A tavalyi évben a Samsung 34 százalékos részesedéssel járult hozzá a prémium mobiltelefonok szegmenséhez, ezzel éppen, hogy csak megelőzte a 33 százalékot teljesítő OnePlust. Az Apple-nek mindössze 23 százalékot sikerült produkálnia a számottevő klasszisban, a maradék 10 százalék pedig megoszlott az összes többi gyártó között.

piaci részesedés megoszlása prémium okostelefonok szegmensben 2018

Forrás: Counterpoint Research

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése