5 remek tipp, hogy jobb képeket készíts a telefonoddal

Tippek és trükkök   |   2019.03.17 - 07:01   |   Írta: H.A   |   23829
17. márc 5 remek tipp, hogy jobb képeket készíts a telefonoddal

Néhány egyszerű trükkel sokkal jobb fotókat készíthetünk a telefonunkkal!

Az okostelefonok rengeteget fejlődtek az elmúlt években fényképezés terén, a két vagy akár több szenzoros modellekkel pedig már veszteség mentesen is zoomolhatunk, a portré módról már nem is beszélve. Azonban mindig kettőn áll a vásár, hiába van jó telefonunk, ha nem tudjuk, hogyan kell vele jó képeket készíteni. Mi most összeszedtünk nektek párat a legfontosabb praktikák közül.


Csináljunk rengeteg képet

A mai telefonok már 1TB-osak is lehetnek, így bőven van hely arra hogy jó pár képet készítsünk. Hiszen a jó és az átlagos fotós között sokszor csak az elkészített képek mennyisége a különbség. Gondoljunk csak bele, tíz képből nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy jó lesz, mint ha csak kettő-hármat készítünk. Sokszor pedig nem is bennünk van a hiba, hiszen a tárgy amit lencsevégre akarunk kapni simán elmozdulhat, és így lőttek is a jó képnek, hacsak nem készítünk többet.


Használjuk a sorozatkép módot vagy csináljunk 4K videót

A sorozatkép mód sokszor nagyon jól jöhet, főleg gyerekekről, vagy állatokról készült képeknél hiszen itt könnyen elmosódhat a kép, ha bemozdul a „célpont”. Csoport fotók esetén is érdemes használni hiszen mindig van valaki, aki becsukja a szemét, vagy csak éppen furcsán néz. Sok telefon lehetővé teszi számunkra, hogy kitöröljük a nemkellő képeket, és csak a jókat tartsuk meg a sorozatból.

4K-ban azért érdemes videózni fotózás helyett, mivel így utólagosan készíthetünk egy screenshotot a megfelelő pillanatról ami így is kellően jó minőségű lesz. Emellett a Samsung videólejátszója megengedi számunkra, hogy a megfelelő képkockából fotót csinálhassunk.


Nézzük át tüzetesen a kamera alkalmazásunkat

Amennyiben új telefont vásároltunk, vagy rendszerfrissítés történt a régebbi eszközünkön, az esetben érdemes végigbogarászni az összes beállítást ugyanis elég valószínű, hogy bővült a lehetőségek tárháza. Egy biztos, ha mindig az automatikus módot használjuk, akkor sosem fogunk jobb képeket csinálni.


Esetleg töltsünk le egy másik alkalmazást

Az előre telepített kamera alkalmazás nem biztos, hogy minden szempontból a legjobb választás. A Google Play Store-ban rengeteg remek kamera alkalmazást találhatunk, ami esetenként lehet hogy csak egy adott móddal bír, de abban jobb mint a gyári szoftver. Amennyiben egy olyan kameraalkalmazást kerestek, amiben minden egyes opciót Ti tudtok megszabni, az esetben töltsétek le a Footej Camera-t, egy vérbeli szelfisnek pedig a Candy Camera-ra lesz szüksége. Ezeken kívül pedig még számtalan jobbnál-jobb kamera app van, így érdemes rákeresni az általatok kívánt funkcióra, hátha találtok valami jót.

Forrás: HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése