25 000 illegális applikációt töröltek a kínai App Store-ból

Alkalmazások - Játékok   |   2018.08.20 - 15:00   |   Írta: Máté Gergő   |   1812
20. aug 25 000 illegális applikációt töröltek a kínai App Store-ból

Az Apple megerősítette, hogy az illegális szerencsejáték applikációkat és a fejlesztőiket is eltávolították a kínai App Store-ból.

A CCTV közleménye szerint 25 000 applikációt töröltek vasárnapig, ami kevesebb, mint két százaléka a Kínában elérhető 1,8 millió appnak. Az Apple nem erősítette meg egyik számot sem, de a törlésre már egy hónapja számítani lehetett. Korábban beszámoltunk róla, hogy az illegális szerencsejátékra invitáló levélszemét ellepte a kínai iMessage fiókokat.

 

 

Az almás vállalat nem csak a valódi pénzt használó alkalmazásokat törölte ki, de az olyan szerencsejáték-szimulációkat is, amelyekben valódi pénz felhasználására nem került sor. A MacRumors beszámolt néhány olyan esetről is, amelyben az Apple azokat az applikációkat is törölte, melyeknek csak igen kevés köze volt a szerencsejátékhoz. Ráadásul ezeket nem csupán Kínában, de az egész világon elérhetetlenné tették.

A MacRumors felhívta a figyelmet arra is, hogy szerintük egyre aggasztóbb az Apple szervilis viselkedése a kínai kormányzattal szemben. Júliusban a vállalat különböző VPN applikációkat távolított el a kínai App Store-ból, hat hónapja pedig a The New York Times alkalmazását is letörölte.

"Nem szívesen távolítunk el applikációkat, de mint minden országban, ahol üzleti tevékenységet folytatunk, itt is követnünk kell a helyi törvényeket" - magyarázta Tim Cook vezérigazgató.

Forrás: AppleRider / MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése