A „kütyü”, ami most már a magyar labdarúgásban is nagy szerepet játszik

Tech Hírek   |   2019.07.11 - 13:26   |   Írta: Zsolty   |   1717
11. júl A „kütyü”, ami most már a magyar labdarúgásban is nagy szerepet játszik

Bár az Apple is ott van a magyar piac ezen területén, de az MLSZ a hazai fejlesztésű készülék beszerzését választotta.

Nagyszerű hír jelent meg a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján, miszerint 450 db WIWE mobil EKG készüléket vásárolnak, melyekkel biztosítják a játékosok rendszeres szűrését és a tragikus kimenetelű szívproblémák megelőzését.

A WIWE hazai fejlesztésű mobil EKG készüléket mi is teszteltük már, amely teszt ráadásul egy igazi sikersztorivá vált, hiszen az eszköz segítségével egy sokáig diagnosztizálatlan problémára derült fény. A panasz pillanatában mért adatok ugyanis olyan segítséget nyújtottak a kardiológusnak, ami alapján azonnal megkezdődhetett az irányzott vizsgálati sorozat. 

Nem meglepő tehát, hogy egy olyan, nagy terheléssel járó sport esetében, mint a labdarúgás felismerték a WIWE-ban rejlő lehetőségeket. Hozzá kell tenni, hogy egyben meg is süvegelendő a döntés, hiszen egyelőre sajnos nem túlzottan elterjedt ez a biztonsági lépés.

Viszont mi is fontosnak tartjuk - hiszen gyakorlatilag minden tagunk családjában van egy WIWE készülék – felhívni a figyelmet arra, hogy egy ilyen mobil EKG valóban életet menthet, mivel az időben rögzített felvételek komoly segítséget nyújthatnak akár a kezelések irányát illetően, de az előzetes problémafelismerés is rendkívül fontos előnye a WIWE használatának.

Felelős döntést hozott az MLSZ, reméljük, hamarosan több nagy szövetség és cég is csatlakozik hozzájuk.


Kommentek megjelenítése