Ekkor mutatkozhat be az iPhone 12, és az AirTags

Almás Pletykák   |   2020.08.31 - 22:06   |   Írta: ARPII   |   4373
31. aug Ekkor mutatkozhat be az iPhone 12, és az AirTags

Sok érdekességet láthatunk majd.

Az Apple október második felében tervezi majd bemutatni az iPhone 12 szériát, a 6-os Apple Watch-ot, és a régóta várt AirTags-et, állítja a Japán Mac Otaraka nevű oldal. Szerintük utóbbit még a 2020-as iPhone SE mellett mutatták volna be, azonban ez el lett halasztva, bizonyára a korona miatt.

Maga az Apple nyilatkozta azt még júliusban, hogy az idei iPhone-ok pár hetet késnek majd a megszokott szeptemberi időponthoz képest. Ez azonban felvet pár kérdést, vajon megmarad a szokásos szeptemberi bemutató, és eltolják a megjelenést, vagy várnak a bemutatóval is októberig?

 

Sajnos a megjelenés időpontja nem tiszta , ugyanis a jól ismert Jon Prosser is kijátszotta lapjait, miszerint az Apple külön mutatná be a termékeket. Még szeptemberben egy sajtóesemény keretein belül kerülne bemutatásra az Apple Watch és az új iPad-ek, és a nagy októberi eseményre lenne tartogatva az iPhone 12. Ez elsőre kicsit megkérdőjelezhető információnak tűnik, ugyanis az Apple még sosem tartotta külön az Apple Watch és az iPhone bemutatóját, de kitudja, talán ez valami új és nagyobb kezdete, talán az egész mögött az Apple Glass áll.

Ami az AirTags-et illeti, erről a kis Bluetooth alapú nyomkövető kütyüről már egészen tavaly óta szivárognak az információk, az első talán az iOS 13 egy bétájában volt, így egy ideje már biztos dolgozhatnak rajta. Sajnos hivatalos forrásból még nem jött megerősítés, azonban több pletyka is 2020-as megjelenésről szól, az idei évnek pedig hamarosan vége.

 

Maga a név is az iOS 13 bétában tűnt fel, így az sem kizárt, hogy ez csak egy kódnév, bár az AirPods után eléggé erőssé nőtte ki magát ez az elnevezés, így nagyon valószínű hogy a végleges terméknek is ez lesz a neve. Felhasználás szempontjából elég sokmindenre jó lehet majd ez a kis szerkezet, alapvetően kulcscsomókhoz tudjuk majd rögzíteni, vagy pénztárcába rakni, hogy könnyebben megtalálhassuk, ha esetleg elveszne. De akár a kisgyerekünk táskájába is rakhatunk egyet, így biztosak lehetünk majd abban, hogy mindig ott van, ahol mi hisszük hogy van. Ezt pedig mind a Find My (Lokátor) alkalmazáson belül érhetjük majd el, aminek nem véletlenül rövidült le a neve.

Természetesen nem az Apple találta fel a spanyol viaszt, sok cég csinált már korábban hasonló terméket, ott van például a Tile, vagy éppen az Adero, az almás cég terméke azonban sokkal jobban integrálva lesz majd az Apple ökoszisztémába. Az AirTags is rendelkezik majd egy beépített chippel, aminek segítségével, könnyen megtalálhatjuk majd azt a tárgyat, amivel „összekötöttük”, ez működni fog iPhone-al, iPad-el, és Mac-kel is.

 

Külsőleg még nem lehetünk biztosak abban, hogy mire számítsunk, azonban az iOS 13-ban találtak egy képet, ami szerint az AirTags egy kicsi, fehér és kerek tárgy lesz, Apple logóval az elején. Ez lehet hogy csak egy ikon, amivel az eszközt jelölik, és talán semmi köze a megjelenéséhez, azonban egyelőre ez a legközelebbi információ az eszközről. Bizonyára egy ragadós felület, vagy kapcsolódási pont, például lyuk segítségével tudjuk majd rögzíteni őket bizonyos tárgyakhoz, de akár ennek különböző módjai is lesznek majd.

 

Az AirTags a már említett Find My (Lokátor) alkalmazáson belül fog feltűnni, egy új „Tárgy” fülben, ami az „Emberek” és „Eszközök” mellett lesz található. Itt, akárcsak az elvesztett iPhone vagy iPad, az adott tárgy is fel fog tűnni a térképen egy címmel együtt, ahol feltehetőleg van.

 

Egy az iOS 13-ban talált kód alapján ha elvesztünk majd egy AirTaggel felszerelt tárgyat, akkor egy értesítés fog érkezni az iPhone-unkra. Ezután a Find My (Lokátor) alkalmazáson belül képesek leszünk megnyomni egy gombot, aminek a hatására sípolni kezd majd az eszköz, így könyebben meg tudjuk majd találni, ha már a közelébe értünk.

Az sem kizárt, hogy az egyre inkább népszerűsödő AR (kiterjesztett valóság) is nagy szerepet fog játszani a megtalálásban. A Find My (Lokátor) app ugyanis kaphat majd egy ARKit funkciót, aminek segítségével akár egy lufi is segítségünkre lehet majd az eltűnt tárgy megtalálásában. Az iOS 13 kódjában ugyanis találtak egy olyan sort, ami így szól:

 

Járj körbe és mozgasd az iPhone-od fel és le, amíg meg nem látsz egy léggömböt.

 

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy vajon akkor is meg tudjuk majd találni az AirTaggel felszerelt eszközt, ha már tőlünk messzebb van? Nos, a válasz igen, amennyiben elvesztettük, az esetben betetjük Elveszett Módba. Ebben az esetben, ha egy iPhone felhasználó elhalad az említett eszköz mellett, az esetben kap majd egy értesítést, a mi elérhetőségünkről, így írhat majd nekünk egy üzenetet, vagy felhívhat minket, hogy megtalálta az elveszett tárgyunkat.

Amennyiben egy iPhone közel kerül az elvesztett tárgyunkhoz, az esetben mi is kapunk majd egy értesítést, ez a funkció pedig szintén az iOS 13 része. Persze beállíthatunk majd Biztonságos Helyeket is, akárcsak a otthonunk, ezeken a helyeken nem kapunk majd értesítést, ha ott hagynánk az adott tárgyat. Emellett ezeknek a tárgyaknak a helyzetét megoszthatjuk majd a barátainkkal és ismerőseinkkel is.

Ti várjatok már az új iPhone-okat és az AirTags-et? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése