2022 Szeptember・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2022.09.30 - 07:00   |   Írta: Ca$h   |   23587
30. szept 2022 Szeptember・Apple Arcade

Jöhet akkor a szeptemberi Arcade csokor?

Warped Kart Racers:

Szerencsére igazán jól indul a hónapunk, ugyanis a Warped Kart Racers elképesztően élvezetes és jópofa játék. Már a gamerkedés kezdete óta a kartos játékok pillanatok alatt elnyerték a játékosok kegyeit, kezdve a Donkey Kong vagy éppenséggel Mario karttal a sort, szóval annyira nem lehet melléfogni, főleg ha tartjuk azt a pár alapszabályt ami a sikerhez kell. Első körben legyen kellemes a grafika, ami zökkenőmentesen működik (Warped Kart: pipa). Második dolog, hogy legyen könnyen irányítható, élvezetes, csak semmi izzadás (Warped Kart: pipa), végül pedig de nem utolsó sorban legyenek jópofa stílusos fegyverek amik alapvetően dobják fel a hangulatot (Warped Kart: pipa). Na tessék minden pipa és ha mindez nem lenne elég akkor lehet egyedül, lehet haverokkal és online is játszani, számtalan karaktert és kocsit irányíthatunk, akiket ráadásul külön-külön ki is maxolhatunk, és persze négy különböző meséből is válogathatunk (American Dad, Family Guy, King of the Hill és Solar Opposites). Mire vártok még? Elő azzal a sörrel, hívjátok át a haverokat és legyen minden esténk hétvége!

Szerintünk: 5/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

Pro Darts 2022+

Bevallom sose voltam egy Darts gamer, nem ismerem igazán a szabályokat, nem követem a sport eseményeket sem, persze én is dobálóztam már részegen a kocsmában a haverokkal röhögve és minden tisztelem azoké az übermenseké akik képesek vele komolyabban, profibban játszani. De én nem vagyok ilyen, szóval meglehetősen kemény munkát kell végezni annak a játékfejlesztő cégnek, akik engem meg akarnak nyerni az ügynek. Hát ... sajnos ezúttal sem sikerült a dolog. A Pro Darts 2022 zenéje kellemes és stílusos, a grafikája meglepően jó, a fizika fantasztikus, voltak akik azért nyavajogtak mert nincsen célkereszt, könyörgöm, a valóságban sincsen, mit akarnak ezek? Nu mindegy is, az irányítás nagyon egyszerű és egyben nagyszerű, hozzáérünk a képernyőhöz megjelenik ekkor egy darts, nekünk meg csak célozni kell és felfele söpörni egyet, idővel rá fogunk érezni az erőre és meglepően jókat tudunk így dobni. A gond itt csak a szabályrendszerrel lesz, amit nem árt ismerni, illetve a számtalan játékmód közül, ha a gépet választjuk akkor borzalmasan sokat kell arra várni, hogy végre dobjon egyet a jó öreg robot haver. Szóval ha megfogadtok egy jó tanácsot, akkor inkább online embereket vagy akár négy playeres egy gépen dobálózást válasszuk.

Szerintünk: 3/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: álló

 

Frogger and the Rumbling Ruins:

Bevallom az első öt percben majdnem rage quiteltem és töröltem az egész játékot, ezért kockázatos mindig, ha az ember nem tesztel hanem csak első benyomásról ír. Mert a játék célközönsége egyértelműen tíz éves kor alatt van, szóval olyan szinten gyerekes és túlságosan szájbarágós, illetve valami oknál fogva nagyon erőltetik a szöveges kalandjátékozást is, telis-tele pakolva mindenféle érdektelen párbeszédekkel, hogy majdnem nem bírtam kivárni hogy valóban elkezdődjön a játék. Ami nagyon kár lett volna (még szerencse, hogy nem történt meg) ugyanis az új Frogger egy meglepően élvezetes és ötletes kis ügyességi kalandjáték. Nagyon ügyesen kihasználták az eredeti ezeréves és nagysikerű Frogger alapszabályait, szóval itt is egy békával leszünk, itt is ugrálni fogunk, de ezúttal nem csak a négy irányba tudunk mozogni és egyenesen, soha vissza nem fordulva, hanem lesz egy pointerünk, ami jelen esetben egy kis lebegő halacska-szerű lény, megmutatjuk vele hova ugorjon a békánk és ő szépen oda is fog ugrálni, de persze csak akkor ha tud. Az akadálynélküli ugrálós útvonalat nekünk kell biztosítani, mégpedig úgy hogy lesznek olyan platformok, amiket el tudunk kapni az „A” gomb hosszanti nyomásával és kedvünkre tudjuk mozgatni azokban az irányokban amik engedélyezettek. Ha ezt az egyszerű pár szabály megtanuljuk akkor már könnyedén fogjuk venni az akadályokat, de persze nem elég csupán eljutni a célig, útközben érdemes mindenféle gyűjtögetnivalót (gyémántok, bababékák stb.) összeszedni, hogy háromcsillagozzunk mindent dungeont.  Szóval lesz dolgunk bőven, az új Frogger nagyon jó családi szórakozás tud lenni, ahol kb. Tíz év körüli gyerekek vannak és éppen mondjuk angolul is tanulnak.

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

Jigsaw Puzzle by Mobility Ware:

Nem tudom, hogy létezik-e olyan ember aki ne szeretné a Puzzle kirakósokat. Van minden korosztálynak, mindenféle csodálatos kép, különböző nehézségben egyre több darabból. Vannak olyanok, amik meg vannak számozva, vannak amik már profiknak készülnek, de egy valami mindig ugyanaz, a kirakás élménye és az öröm amikor sikerül. Nem semmi kihívás tud lenni egy-egy nehezebb kép, remek társasági vagy családi élmény, de persze egyedül is lehet játszani. A gond vele viszont mindig az, hogy helyhez kötött és meglehetősen sok is kell belőle, lehetőleg egy hatalmas asztal képében. Ez az a dolog, amit nem tudunk mindig biztosítani, ami miatt csak kevés olyan hely van ahol játszani tudunk vele. Éppen ezért jöttek létre gombamód a jobbnál jobb digitális puzzle játékok, olyan sok van belőlük, hogy felsorolni se lehet, vannak egyszerűbbek, vannak összetettebbek, vannak ingyenesek vagy fizetősök, de szerencsére itt van nekünk az Apple Arcade hogy elhozza az egyik legjobbat mind közül. A döbbenetes mennyiségű képpel rendelkező puzzle game minden korosztálynak és nemnek tartogathat meglepetést, persze tableten vagy mobilon játszva ott van megint a korlát, hogy nem látjuk egyszerre az összes darabkát, de erre kitaláltak nekünk pár jópofa toolt, olyat mint mondjuk a keretdarabok kiválogatása, ilyenkor csak azokat fogjuk látni amikkel ki tudjuk rakni a kép keretét több ilyen és ehhez hasonló toolal fogunk találkozni, csak győzzük majd őket értelmezni. Annyi kép és képcsalád áll a rendelkezésünkre, hogy valószínűleg sose fogunk a gyűjtemény végére érni és akkor még azt is eldönthetjük mindegyiknél, hogy 9-1024 darabból szeretnénk-e kirakni. Szóval kihívás és tartalom is van benne rendesen. Persze az igazi puzzle-t semmi sem pótolhatja, de egy ilyen profi játék azért már közel áll hozzá, mindenképpen tegyetek vele egy próbát!

Szerintünk: 5/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: fekvő / álló

 

Cooking Mama Cuisine:

Ha jól értelmeztem az emberek kommentjeit, akkor a Cooking Mama is egy sorozat, amiről én természetesen lemaradtam, ez persze nem csoda hiszen a játék egyértelműen a kisebb korosztálynak készült, azon belül is inkább lányoknak,  én meg ugye lassan azért kezdek már benne lenni a korban és csaj se vagyok. Mindegy is, mert találkoztunk már ehhez hasonló címmel csak az még menőbb volt, mert online is összemérhettük főzőtudásunkat más emberek (online) ellen. Számomra az kicsit izgalmasabb volt, hiszen itt egy idő után már mindent kitanulunk profin és azon kívül, hogy eszméletlen aranyos a játék grafikája, van hangulata rendesen, nem lesz képes túl sok újat mutatni nekünk. Míg a másik játéknál (sajnos nem emlékszám már a címére, de tutira benne volt az Arcade felhozatalban) ott volt az online lehetőség, aminél a tartalom ugye végtelen. Mindegy is, mert itt most a Cooking Mama van a középpontban, aminek a lényege természetesen a főzés lesz. A játék tapiképernyővel és kontrollerrel is komplett más élményt nyújt, hiszen míg a tapizás kicsit az eredeti mozdulatokat utánozza, addig kontrollerrel az időzítésen lesz a hangsúly. Eleinte minden folyamat újdonság lesz, aztán persze idővel kitanuljuk az összes jópofa előkészítési folyamatot és jöhetnek a komolyabb és nehezebb ételek. Közben persze gyűjtjük a pontokat, a recepteket, fejlesszük és változtatjuk kedvünkre Mama külsejét is. El lehet vele lenni, családdal kifejezetten vicces és szórakoztató ahogy imitáljuk a főzés rejtelmeit, de inkább csak lányoknak ajánlanám, mert talán őket jobban le fogja kötni.

Szerintünk: 3/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

Air Twister:

Remélem nem hazudok ha azt mondom, hogy életemben nem találkoztam még ilyen játékkal mint az Air Twister, eléggé furcsa volt az első benyomásom róla. Kezdjük azzal, hogy csak úgy üvölt róla hogy Japán játék (éppen ezért elvárható lenne a magas színvonal), ahogyan sajnos az is hogy nem éppen egy nagynevű cég produktuma. Megszólal a zene, ami kínosan olyan mintha Freddy Mercury énekelné a Queenből, de valahogy mégse az, ez egy eléggé fura dolog, mert akkor most vagy használjunk eredeti Queen számokat, ami fantasztikus ötlet főleg egy ilyen éteri hangulattal rendelkező játékhoz, de hogy az de mégse az, ez valami borzalmasan zavaró, főleg azoknak, akik ismerik a számokat és az eredeti dalokat szeretnék a játékkal együtt dúdolni, de nem tudják. Majd jön egy monumentálisnak szánt intró animáció, amiben konkrétan nincsenek hangeffektek csak a zene. Majd jön egy rövid bevezetés az irányítás rejtelmeibe, már ekkor fel fog tűnni mindenkinek, hogy főhősnőnk ezúttal már nem egy libán csücsülve lövöldözik, hanem tud ő magától is lebegni, de ekkor még elengedjük a dolgot. Majd jön az első pálya, igen hősünk maga is lebeg, majd amikor jön az első boss fight látványosan felugrik egy libára vagy valami a környéken szálldogáló élőlényre és onnan lövi tovább a bosst. Kérdem én, minek ugrunk fel ha tudunk repülni, minek ha még erősebbet se lövünk a lény hátán „lovagolva”? Kérdem én ... minek? Ez a kérdés alapvetően jellemző erre a játékra, egyik minek a másik hátán és egyre több kérdőjellel a fejünk felett már csak egy minek marad hátra ... minek játszak ezzel a játékkal?

Szerintünk: 2/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

My Bowling 3D:

Az első dolog amit rögtön észre fogunk venni, főleg ha ti is kipróbáltok minden játékot ami a cikkben szerepel, hogy valahonnan olyan ismerős ennek a játéknak a komplett menürendszere, nem véletlen a dolog, hiszen azok csinálták akik a korábban már ismertetett Dartsot. Olyan fájdalmasan hasonlít a kettő játék egymásra, legyen szó a menüről, zenéről irányításról kb. mindenről, még a fizika is hasonló, hogy olyan mintha semmi nem változtattak volna a kettő játék készítése közben, csupán csak pár textúrát cseréltek ki illetve darts eldobása helyett most egy golyót kell gurítanunk. Szerencsére a Bowling szabályait már többen ismerik, szóval lehet itt mindenkinek több sikerélménye lesz. A játékon belüli felhozatal és szavatosság nettó ugyanaz mint a Dartsban, itt egyedül csak annyival több a játék hogy van benne egy komplett és teljes mértékig felesleges visszanézési funkció, de nézd ... legalább ebben van valami újdonság is. Szóval amondó vagyok, hogy aki szerette a Dartsot az ezt is szeretni fogja, kipróbálni azért érdemes, de megváltani ez se fogja a világot.

Szerintünk: 3/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: álló

 

Samorost 3 (A Hónap Játéka):

A Samorost a régi szép időket idézte fel bennem amikor még olyan legendákkal játszottunk, mint a Monkey Island, a Maniac Mansion vagy éppenséggel a különböző Sierrás Questekkel. Mindez vegyítve az Apple Arcade teljesen egyedi, sajátos és kreatívan innovatív játékaival, amikor például nem kapunk semmi bevezetést, mindenre magunktól kell rájönni. Hagyni kell, hogy a hangulat magával ragadjon az atmoszféra beszippantson és vigyen magával az utazás. A játék egyébként egy teljesen hagyományos point&click kalandjáték, ami olyan szinten audiovizuális, hogy egy betűt nem fogunk látni sehol, csak és kizárólag képekkel és hangokkal fognak minket átvezetni a nagy kalandon. A játék grafikája fantasztikus, kizárólag tapis móddal játszható, ami kelleni is fog miután rájövünk arra milyen szinten interaktív kb. az egész képernyő. Mivel sajnos ez egy rétegjáték ezért sokan lesznek, akiknek nem való, de akik szeretik ezt a stílust imádni fogják. Könnyen lehet, hogy végre megtaláltuk a Hónap Játékát, hajrá!

Szerintünk: 5/5
Controller támogatás: nem
Orientáció: fekvő

 

Subway Tag:

Na végre itt van nekünk ebben a hónapban is egy vérbeli Arcade játék. A Subway Tag úgy indul, mint valami runner játék, de szerencsére pillanatok alatt vált a kamera izometrikus megjelenítésre és már vezetnek is be minket az alapokba. A lényeg annyi lenne, hogy a kis csibész elektromos deszkával ellátott srácunkkal a lehető legtöbb csínyt elkövessük. Tudunk majd a korlátokon és a kerítéseken, vonatokon és kb. mindenen skate-elni, festékpisztolyunkkal lőni is tudunk, ha feltöltődött a „csibészpontunk” akkor meg tudunk egy jó nagyot is lőni, amivel még a ránk törő robotokat is szétkaphatjuk. Idővel egyre több mindennel jönnek ellenünk, aknákkal, robbanószerekkel, robotokkal de a legkeményebb mind közül a rendőrbácsi, aki ha elkap nincsen menekvés. Namost az egész játék lényege, hogy a lehető legmagasabbra toljuk ki a szorzónkat, ezt kb. mindennel el tudjuk érni csak legyünk folyamatosan mozgásban és mindig csináljunk valami speckó mozdulatot és lőjünk mindenre ami mozog és közben persze kerüljünk el mindent ami ránk támad. Minél magasabb combó metert érünk el annál több challenge jelenik meg, minél több challenge-et megcsinálunk annál magasabb lesz az adott pályán a score szorzónk és ha elértük a kövi pályához szükséges pontszámot akkor jöhet is a következő szint és kezdődhet az őrület elölről. Egyszerű játék, élvezetes irányítással és meglehetősen addiktív játékmenettel. Tegyetek vele egy próbát.

Szerintünk: 4/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

HEROish:

Bevallom elsőre nem igazán értettem, hogy mi ebben a címben a játék, hiszen azon kívül hogy mi irányítjuk a főszereplő hősöket minden más magától történik, aztán szerencsére nem kellett hozzá sok idő míg megjelentek a különböző random skillek és egységek amiket meg tudunk idézni annak érdekében hogy megnyerjünk egy-egy csatát. Idővel kikerülünk a nagy térképre, ahol látni fogjuk milyen rengeteg helyszín lesz a játékban, amit majd meglátogathatunk, aztán megjelennek az újabb és újabb hősök is, akiknek más és más lesz az erőssége és gyengesége. Lesz persze egy bugyuta alapsztori is, illetve párbeszédek, amiket azért érdemes végigkövetni ha tudunk angolul, mert eléggé vicces és jópofa, megadja majd a játék alaphangulatát. Engem nem igazán fogott meg ez a játék, de tény hogy megéri a pénzét. Túl sok hasonló címmel nyomultam már ahhoz, hogy elsőre megadjam ennek a játéknak azt az időt amire valószínűleg szüksége lenne. Ettől függetlenül van benne potenciál érdemes tenni vele egy próbát.

Szerintünk: 3/5
Controller támogatás: igen
Orientáció: fekvő

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: Samorost 3

>>> Apple Arcade 2022 Július

>>> Apple Arcade 2021 Április

>>> Apple Arcade 2021 Március


Kommentek megjelenítése