2021 Július・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2021.07.30 - 06:00   |   Írta: Ca$h   |   643
30. júl 2021 Július・Apple Arcade

Jöhet akkor a júliusi Apple Arcade csokor?

Leo’s Fortune+

Főszereplőnk Leo a szőrmók aki köztudottan a világ legokosabb tudósainak egyike volt, tudásával hatalmas vagyonra tett szert, amire mindig is büszke volt. De egyik nap arra ébredt, hogy a fáradságos munkából felhalmozott aranyát valaki ellopta. Nem is tétlenkedett tovább, útnak indult hogy visszaszerezzen minden egyes darabot. A Leo’s Fortune egy ügyességi platformer játék, nem lesz másra szükségünk csak a bal és jobb joyra (vagy a tapiképernyő két szélére), hogy irányítsuk őt, a ballal tudunk irányt és sebességet adni neki, míg a jobbal fel tudjuk fújni őt, ez az állapot több mindenre is jó, egyrészt kapcsolókat tudunk megnyomi a segítségével, másrészt pedig akár repülni is tudunk mint egy lufi szépen vitorlázva a szélben. A játék rögtön bevezet minket az alapokba, majd miután megtanultunk mindent, olyan szinten benehezedik ami példátlan manapság. Már a második pálya után kifejezetten nehéz halál nélkül megcsinálni a pályát, a három csillaghoz viszont kelleni fog minden egyes arany, a halálnélküli teljesítés, illetve a lehető leggyorsabb idő is. Szóval a hozzám hasonló fanatikus maximalisták nagy bajban lesznek. A játék remekül nyitja a hónapot, szuper a hangulata, grafikája az egész játékélmény nagyon ott van a szeren, mindenképpen próbáljátok ki!

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: -

 

INKS+

Az INKS+ ugyancsak egy régi sikerjáték felvásárlásának köszönhetően elérhető az Apple Arcade választékban, figyeljetek mindig a „+” jelzésre mert ez azt jelenti, illetve azt is, hogy valamilyen módon tartalmaz extra szolgáltatásokat vagy tartalmat. Ennél a játéknál a + azt jelenti, hogy már szinte az elejétől fogva tudunk majd powerupokat használni, ami nagy mértékben megkönnyíti a pályák tökéletes teljesítését. A cím egyébként gyönyörű szerelemgyereke a flippernek illetve a kreativitásnak, megspékelve némi művészettel is, főleg ha már olyan profik vagyunk hogy pontosan tudni fogjuk hova érkezik a golyó. A feladat egyszerű, adott egy flipper asztal, aminek bizonyos pontjain festékpatronok vannak elhelyezve, nekünk a flippereknél megszokott kettő ütőkarral el kell ezeket találni. Ha sikerül akkor a patronok kipukkannak, amiből csodaszép absztrakt festmények tudnak kerekedni. Minél kevesebb ütésből oldjuk meg a pályát annál jobb értékelést kapunk, de az igazi művészek inkább szanaszét fogják maszatolni a pályát, hátha sikerül valami különlegeset alkotni. Számtalan világ és pálya várja hogy tökéletesre fessük őket, sok sikert hozzá, hatalmas móka ez nem vitás, főleg azoknak akik az eredetivel még nem találkoztak.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: álló
Melegedés: -

 

Doodle God

A Doodle God meglehetősen impozánsan indít, szépen, pár szóval elmeséli hogyan jött létre az univerzum, az anyagok hogyan léptek kapcsolatba egymással, hogy kialakuljon a Föld például, majd egy huszárvágással bele is csöppenünk a játékba. Ami gyakorlatilag nem szól semmi másról, csak a különböző anyagok kevergetéséből. Eleinte ugye csak a négy alap elem áll a rendelkezésünkre, majd miután találtunk pár kombinációt természetesen egyre több. Az első pályán 138 kombinációt kell megtalálni, ami eleinte nagyon vicces és jópofa, sőt bizonyos korosztálynak még oktatóprogramnak is jó lehet. De bevallom kb. olyan tíz perc után már elvesztettem az érdeklődésemet a játék után. Idővel lesznek majd kihívások is, illetve más játékmódok, de most csak a kampánnyal játszhatunk, ami dög unalmas tud lenni eléggé rövid idő alatt. Biztosan velem van a gond, illetve azzal is tisztában vagyok hogy ez egy nagy klasszikus appnak (Alchemy) a felújított változata, de ami nem fogott meg annak idején az most már végképp nem fog.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

Alto's Odyssey: The Lost City

A Lost City a régi klasszikus 2018-as Alto’s Adventure plusszos változata, tehát tartalmazza az összes pályát, olyanokat is amiket régebben csak megvenni lehetett, illetve külön érdekesség hogy kihasználva a 3D touchot két fajta módon lehet elindítani. Az egyik az alap klasszikus mód, a másik pedig a zen, a zen mód nyilván a relaxációs változat amiben nincsenek mindenféle zavaró és esetlegesen stresszelő effektek, csak kellemes zene és a megszokott csodálatos látvány. A game egyébként ügyesség platformer, amolyan runner-féle, amiben emberünk folyamatosan csúszik lefele, nekünk meg össze kell szedni a coinokat, ha tudunk akkro érdemes trükközni. Miután megtanultuk az alapokat el is kezdődik a játék, ami addig megy amíg egyszer el nem esünk. Mindig kapni fogunk három küldetést amit ha teljesítünk szintet lépünk és jön a következő három feladat. Régen ennek a játéknak hatalmas rajongótábora volt, sokan szeretik ezt a stílust, engem csak rövid időre tudott lekötni, mert pont azt a funkcióját nem tudja betölteni amire készült, a relaxálást. Mivel görcsösen próbálom mindig a feladatokat megcsinálni, amik folyamatosan frissülnek, ezért elveszek a ezeknek a tengerében és pont kikapcsolni nem tudok tőle sajnos. De ettől még a jáétk jó, érdemes kipróbálni, stílusán belül a legjobbak között a helye.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

Angry Birds Reloaded

Az Apple most ugye elővette az összes klasszikus címet illetve felvásárolt egy csomó régebbi sikerjátékot is, hogy bővíteni tudja az Apple Arcade felhozatalt. Sejthető volt, hogy nem lehet hosszú távon megoldani ezt az örökké csak bővülő döbbenetes tartalommal bíró szolgáltatást. Szóval itt vannak nekünk a plusszos címek, illetve elérkezett az idő, hogy a Cut the Rope után az Angry Birds is kapjon egy kis ráncfelvarrást. Namost erről a játékról aztán igazán sokat lehet beszélni, nagyjából ez volt az a cím ami meghódította illetve sikeressé tette a mobilpiacot. Hatalmas névről és frencsájzról beszélünk, a kisebb korosztályon belül divattá is vált, a képregények, rajzfilmek, mozifilmek mindenfelé játékok mellett ugye maga a mobilos játék is folyamatosan bővült és folyamatosan tartotta a 0,99$ árat, ami valljuk be döbbenetes. Aztán a kb. tizenötödik rész után már nyilván csökkentek az eladások és bevezették a fizetős powerup rendszert. Namost a Reloadedben ezek már az elejétől fogva elérhetőek lesznek, venni őket aranyért tudunk, amiért kőkeményen meg kell dolgozni, ugyanis ugye a fizetős tartalmat kiszedték a játékból. Érdekes dolog ez, érdemes megnézni mi történik egy F2P játékkal ha kivesszük a mikrotranzakciókat, amik gyakorlatilag továbbra is benne maradnak, csak szinte lehetetlenné válnak a powerup használatok. Végtelen farmolás és próbálkozás után persze lesz aranyunk és meg tudunk venni egy-egy pakkot, de amondó vagyok hogy inkább ne is használjuk őket. Annak idején amikor kijött a játék nem voltak még és higgyétek el nekem legyen bármennyire is hihetetlen, de minden pálya teljesíthető 3 csillaggal, powerupok nélkül is. Csak ismerni kell a játék egyedi fizikáját, a madarakat, a képességeiket, kell némi pályaismeret és néha persze egy kis szerencse is. Régi motorosoknak és újaknak is egyaránt frissítő élmény lesz játszani ezzel az örök klasszikussal. de mint azt már oly sokszor megmondtam ezelőtt is, az idő már eljárt felette, el kéne már engedni és hagyni, hogy csak az emlékeinkben éljen tovább.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

UR: The Court (A Hónap Játéka)

U.R. mint Ultimate Rivals, egy Apple Arcade sorozat aminek egyik korábbi része már kijött; a The Rink (ez egy Hockey játék) korábban már írtunk róla (2020 Január), szóval akkor jöjjön most a The Court, ami egyébként egy „fjúcsör” kosárlabda. Kezdjük rögtön azzal, hogy konkrétan dobtam egy hátast a játék grafikájától, meg attól a stílustól ahogyan prezentálva van. Olyan szinten hanyatt dobtam magam tőle, hogy meg is kapja a Hónap Játéka címet, amit maximálisan meg is érdemel, teszem mindezt úgy, hogy szó szerint rühellem a sportjátékokat. De ez a cucc teljesen elvarázsolt. Első körben mindenképpen vegyük át a traininget, ahol szépen minden alap dologra meg fognak minket tanítani. A játék nagyon látványos, nagyon gyors és sok minden történik egyszerre a képernyőn, ne keseredjünk el ha eleinte nem megy olyan jól mint szeretnénk, védekezni például piszkosul nehéz. Elvenni a labdát (Steal) ugye csak akkor tudjuk ha közel vagyunk az ellenfélhez, de mivel mindenki villámgyors ezért erre csak nagyon ritkán lesz lehetőségünk. Védekezni (Block) ugye meg csak akkor tudunk hogyha a másik előtt vagyunk és ő éppen dobni készül, ezt is borzalmasan nehéz kivitelezni, szóval amondó vagyok inkább a támadásra helyezzük a hangsúlyt, illetve a Turbo+Dobás kombóra, amit ugye úgy tudunk eszközölni hogyha folyamatosan nyomjuk a turbót, közben futunk a a palánk felé majd felcsúsztatjuk az ujjunkat a dobás gombra és egy látványos lángoló dobással jól bezsákolunk, ez néha akár 3 vagy 6 pontos is lehet ellentétben az eredeti szabályokkal, szóval az ilyen és ehhez hasonló dobásokkal kerülhetünk előnybe. Idővel játszhatunk a barátaink ellen is online localban, azt nem tudom hogy gép ellenfelek helyett van-e esetlegesen PvP meccs is. Na az kőkemény lenne mert ez bizony valljuk be a fiatalok sportja, nagyon gyors reflexek kellenek hozzá, félek én ehhez már öreg vagyok, pedig a játék annyira de annyira tetszik. Szóval a hozzám hasonló vén rókáknak marad az AI mediumon. Mondanom sem kell, hogy a telefon felgyullad a kezünkben, szóval iPad vagy inkább AppleTV lenne a preferált platform, és természetesen kontrollerrel.

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * * *

 

Solitaire Stories

Korábban is írtunk már Passziánsz játékokról és ezt a hónapot is pár új változattal fogjuk zárni, lévén annyi van belőle mint csillag az égen, mi meg csak győzzük eldönteni melyikkel érdemes játszani. A Solitaire Stories egyértelműen esélyes erre, hiszen egészen fantasztikus játék, a maga módján hibátlan. Ugyanis egyrészt csodaszépen van prezentálva, szép a grafikája, vannak profi szinkronszínészek is benne, amivel még jobban elmélyül a sztori, lesznek benne napi kihívások, versenyek, lesznek unlockolható paklik, amikhez új sztori tartozik és akkor itt jön a lényeg, van benne történet. A történet jópofa, izgalmas és mindenek felett ahogy haladunk előre szépen megtanít minket a játék mindenre, minden lehetőségre, esetleges leosztásra. Az alapja a játéknak egyébként a Klondike, mert ezt szeretik a legtöbben. A játék szép, forgatható a nézőkép, jók a zenék jópofa a szinkron, és piszkosul szórakoztatóan és látványosan van a játék prezentálva. Egyelőre átvette a vezetést nálam, aki egyébként nagyon szeretem a Passziánszt. Ha kicsit játszani akarok biztosan ezt fogom ezentúl elővenni.

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: forgatható
Melegedés: * *

 

Flipflop Solitaire+

A FlipFlop Sloitaire alapvetően a sokak kedvence Freecell pasziánsz alapokra hajaz, mindig adott lesz egy random deck, amit garantáltan meg lehet csinálni, tűnjön bármilyen nehéznek is. Ez köztudottan az egyik legnehezebb szabály, elég egy apró hiba és már nem tudunk korrigálni, szerencsére lesz „undo” a játékban illetve egy kis segítség ami megmutat nekünk minden lehetséges lépést. A játék jópofa, a Freecell szerelmesei biztosan odalesznek érte, a grafika kezdetleges, hangok se nagyon vannak, szóval nem mondanám hogy nagyon odavoltam érte, de egy stabil atombiztos közepest azért megérdemel. Próbáljátok ki!

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: álló
Melegedés: -

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: Ultimate Rivals: The Court

>>> Apple Arcade 2021 Június

>>> Apple Arcade 2021 Május

>>> Apple Arcade 2021 Április




Kommentek megjelenítése